Els Mossos desplegaran 4.000 agents i faran 3.000 controls durant el pont de la Puríssima

Trànsit calcula que este vespre circularan per la xarxa viària catalana 500.000 vehicles i demana màxima precaució

Agents dels Mossos d'Esquadra en un control d'alcoholèmia.
Agents dels Mossos d'Esquadra en un control d'alcoholèmia. | Mossos d'Esquadra
Redacció
02 de desembre del 2016
Actualitzat a les 11:59h
La xarxa viària catalana s'omplirà avui de vehicles, coincidint amb l'inici del Pont de la Puríssima. El Servei Català de Trànsit calcula que des d'esta tarda i fins dimarts circularan per les carreteres prop de 500.000 vehicles. El Departament d'Interior demana extremar la precaució a la carretera i recorda que, a més mobilitat, més risc d'accidents. Ahir ja es van registrar quatre víctimes mortals en tres accidents a diversos punts de la xarxa viària catalana.

Per prevenir possibles incidències els Mossos d'Esquadra desplegaran prop de 4.000 agents i faran 3.000 controls a les carreteres. Abans de les habituals proves d'alcohol, droga i velocitat, també reforçaran la vigilància dels conductors que es distreuen al volant, perquè l'ús del mòbil o d'altres dispositius, com la ràdio o el GPS, és la principal causa de sinistralitat. També desplegaran dos helicòpters i 15 equips de senyalització especial.

Avui i dimarts hi haurà el volum més elevat de circulació
Segons Trànsit, entre avui i dimarts es concentrarà el volum més elevat de vehicles a les carreteres. A partir de dimecres vinent i fins diumenge calculen que circularan uns 410.000 cotxes, gairebé un 20% menys. Des de Trànsit preveuen que els principals problemes es poden concentrar a la C-16 i a la C-17, així com als accessos a Andorra.

El Pont de la Puríssima coincidix amb l'obertura de la majoria de pistes d'esquí del Pirineu i per això les autoritats demanen prudència a les carreteres de muntanya, que poden concentrar problemes pel volum de trànsit que hauran d'assumir i perquè les condicions meteorològiques poden ser adverses.