L'Ametlla de Mar aprova per al 2017 un pressupost de 12,8 milions d'euros

Amb els vots a favor dels regidors de l'equip de govern i d'un regidor de Plataforma Calera

El ple de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar celebrat este dimecres.
El ple de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar celebrat este dimecres. | Cedida
Redacció
01 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:45h
El ple de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar va aprovar, este dimecres, el pressupost municipal per al 2017. Un pressupost "continuista, de contenció de la despesa i sense inversions significatives" que ascendix als 12.817.542 euros –en el consolidat entre l'ens local i les empreses públiques municipals–, tot i que en conjunt els ingressos seran de 14.107.633 euros, segons ha informat el consistori en una nota de premsa.

El pressupost de l'Ajuntament és d'11.457.957 euros, un 6,87% menys respecte a l'exercici del 2016. Els comptes de l'ens contemplen uns ingressos per valor de 12.155.957 euros, prop d'un 1% inferior als d'enguany, perquè "cal destinar una partida de 698.000 euros per equilibrar el romanent de tresoreria", donat que el resultat del 2015 va ser negatiu. Tot plegat, obliga a tenir uns pressupostos "limitats", assegura el Govern Municipal.

L'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha explicat que és un pressupost "ajustat a la situació en la qual estan i amb la despesa corrent a la mínima expressió, que permet continuar fent front al que van generar en els últims mandats" . El primer tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda, Antonio Espuny, destaca que l'Ajuntament "ha continuat funcionant, tot i fer front a totes les obligacions que han tingut" pròximes als tres milions d'euros.

Entre els ítems més destacats, cal remarcar la congelació dels impostos, el control de la despesa i el pagament de deute pendent, i la disminució de la partida d'inversions en un 85% perquè "no hi ha marge de maniobra per fer inversions", encara que esperen rebre ajuts del Pla d'Acció Municipal (PAM) i del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) per incorporar-los en una modificació pressupostària, i així executar projectes de millora i noves inversions al municipi.

Projectes
Per exemple, el govern té enllestits els projectes de construcció de dos pistes al complex esportiu, una poliesportiva i l'altra d'atletisme; la conversió en zona de vianants dels carrers Candela, Concepció Arenal, Nou, Sant Antoni i Sol –situats al nucli urbà–; l'arranjament del carrer Camarles; i l'asfaltat de diversos carrers de les urbanitzacions. Unes actuacions que estan a l'espera que es coneguen les aportacions d'ambdós plans a l'Ametlla de Mar.

Així mateix, encara que no figuren als comptes municipals, des de l'equip de govern van apuntar en la sessió plenària que es contemplen inversions de la Generalitat, com ara prop de 800.000 euros de Ports de la Generalitat per als nous equipaments que s'han de construir al port, de 510.000 euros de l'Agència Catalana de l'Aigua per millores als col·lectors en alta del clavegueram, i de 300.000 euros per a la recuperació del port natural de l'Estany.

El pressupost es va aprovar amb els vots a favor dels regidors de l'equip de govern –els quatre d'Esquerra Republicana (ERC) i els dos de Compromís per la Cala (CC)– i d'un regidor de Plataforma Calera (PC), i els vots en contra dels cinc regidors de Convergència i Unió (CiU) al·legant que no s'havia comptat amb ells per l'elaboració dels pressupostos.