Flix i Cardona demanen que Ercros no marxe sense assumir els costos ambientals

El tancament de l'empresa suposa la pèrdua de més de 200 llocs de treball per als dos municipis

Redacció
29 de novembre del 2016
Actualitzat el 30 de novembre a les 9:48h
Visita de l'alcalde de Flix, Marc Mur, i dels plenaris a Cardona
Visita de l'alcalde de Flix, Marc Mur, i dels plenaris a Cardona | Norma Pujol Farré
Els municipis de Cardona i Flix han tornat a escenificar este dimarts que estan junts en la lluita de la possible marxa de l'empresa dels respectius municipis l'any que ve. L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i el de Flix, Marc Mur, acompanyats dels plenaris dels dos consistoris, s'han reunit al municipi del Bages per mostrar la seua unitat davant d'Ercros, i així reforçar l'acord que van signar els dos ajuntaments el 27 de setembre passat pel futur industrial, la restauració mediambiental i el reequilibri territorial.

Segons ha informat l'Ajuntament de Flix, en este acord els dos municipis exigixen que l'empresa es faça responsable dels passius ambientals fruit de les activitats a Cardona i a Flix, concretament la contaminació dels terrenys del municipi de Ribera d'Ebre i el runam salí de Cardona. A més, també demanen que l'empresa mantinga l'activitat i garantisca el màxim de llocs de treball, ja que el tancament d'Ercros a Cardona suposaria la pèrdua d'uns 50 llocs de treball i a Flix el tancament podria afectar entre 150 i 180 persones.

D'altra banda, també es demana a la Generalitat que "vetlle per la correcta reparació d'ambdós problemes ambientals", i que treballe per "garantir una solució òptima", a més d'impulsar les mesures necessàries per "dotar d'alternatives econòmiques a les dos zones".

L'alcalde de Flix ha anunciat que té previst reunir-se esta tarda amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, la secretària de Medi Ambient i el director de l'Agència de Residus per tractar el problema. 
 

Pancartes en contra del tancament d'Ercros, a Cardona. Foto: Facebook Norma Pujol Farré