Alcanar desplega un projecte per ajudar a trobar feina a una vintena de dones en risc d'exclusió social

És una iniciativa per a persones en situació vulnerable en entorns rurals

Imatge de la signatura del conveni, el passat 15 de novembre.
Imatge de la signatura del conveni, el passat 15 de novembre. | Ajuntament d'Alcanar
Redacció
28 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:34h
L'Ajuntament d'Alcanar, l'Obra Social 'La Caixa' i la fundació privada Gentis han iniciat un projecte per generar ocupació i ajudar a trobar feina a unes 25 dones en risc d'exclusió social del municipi. Carme Navarro, regidora d'Acció Social de l'Ajuntament d'Alcanar; Rosa Cardona, coordinadora de la Fundació Gentis a Tarragona; i Ingrid Borràs, directora d'Àrea de Negoci de Caixa Banc a Amposta; han presentat este matí el conveni de col·laboració entre Fundació La Caixa i Fundació Privada Gentis, segons ha informat el consistori canareu en una nota de premsa.

Navarro ha donat la benvinguda als assistents i ha mostrat la seua satisfacció pel fet que "s'hage escollit Alcanar per participar en estes actuacions de caràcter social", també ha volgut destacar la feina feta al municipi per part de Fundació Gentis amb joves en risc d'exclusió social, "farem tot allò que estigue a la nostra disponibilitat per seguir avançant", ha declarat.

El projecte Fem ocupació per a dones comptarà amb un finançament de 24.000 euros per part de l'Obra Social 'La Caixa', de fet, és una de les iniciatives guanyadores de la convocatòria Acció social en l'àmbit rural 2016 per a persones en situació vulnerable.

Fem ocupació per a dones
El programa de Fundació Gentis es va iniciar el passat 15 de novembre amb la signatura del conveni amb La Caixa i al llarg d'un any es treballarà per generar ocupació i ajudar a trobar feina a més d'una vintena de dones en risc d'exclusió social del municipi. Cardona ha explicat que "les beneficiàries del programa són dones amb poca formació i amb situacions vitals de risc que necessiten treballar competències per retornar al món laboral".

En la primera fase es buscaran les usuàries interessades que encaixen en la iniciativa, després es dissenyarà l'actuació concreta per a cadascuna d'elles i es portarà a terme la formació en competències tècniques específiques. En la darrera fase es tancaran acords de col·laboració amb empreses del territori que puguen oferir-los pràctiques i, si s'escau, part de la formació de l'especialitat amb possibilitats de contractació posterior, sobretot dintre el sector citrícola i sociosanitari. Esperem que "el programa sigue tot un èxit", ha conclòs Cardona.