La Coral Sant Jordi de Barcelona i l'Agrupació Musical Senienca tanquen el Festival de Músiques en Terres de Cruïlla

Van estar acompanyats per la Coral Polifònica de Joventuts Musicals i les Bandes infantil i juvenil de l'Agrupació Musical Senienca

El concert de tancament del IV Festival de Músiques en Terres de Cruïlla.
El concert de tancament del IV Festival de Músiques en Terres de Cruïlla. | Cedida
Redacció
28 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:13h
El darrer dels actes organitzats dins del IV Festival de Músiques en Terres de Cruïlla va ser el concert Ovidi Simfònic, un concert-homenatge al cantant valencià que va morir fa 21 anys, i que va servir també per celebrar Santa Cecília a la població montsianenca. En l'espectacle multidisciplinari, que va tenir lloc este passat dissabte a la Casa de Cultura de la Sénia, es van poder escoltar les cançons de l'artista d'Alcoi en un format únic, amb les veus de la Coral Sant Jordi de Barcelona i la música de banda simfònica de l'Agrupació Musical Senienca, que van estar acompanyats per dos entitats locals més, la Coral Polifònica de Joventuts Musicals i les Bandes infantil i juvenil de l'Agrupació Musical Senienca, segons ha informat l'organització en una nota de premsa.

Una de les membres de l'organització del Festival, Mercè Gisbert, ha fet un balanç força positiu de l'edició d'enguany, "els canvis introduïts i el fet de dividir l'activitat en quatre caps de setmana ens ha donat molt bons resultats, així que no es descarta seguir esta dinàmica en les pròximes edicions. Val a dir que un dels moments més emotius i celebrats és precisament el concert d'este dissabte, molt emocionant i tot un luxe tenir un espectacle que ha voltat per tot Catalunya amb molt d'èxit". 

Els organitzadors del Festival de Músiques en Terres de Cruïlla, l'Agrupació Musical Senienca, el Centre d'Estudis Seniencs i l'Institut Ramon Muntaner, han distribuït enguany l'activitat en quatre caps de setmana repartits entre els mesos d'octubre i novembre, amb un cap de setmana central que incloïa una jornada de formació tècnica, pràctica i teòrica.

La novetat més important però, es troba en el canvi en la filosofia de l'activitat. Des d'enguany i fins a l'any 2021, en cada edició s'aprofundirà en la relació de la música amb una disciplina diferent, tant des del punt de vista teòric com pràctic. En esta edició s'ha començat pel binomi música i literatura, i els altres anys arribarà el torn de la festa, la dansa, la vida quotidiana i les arts. Este nou projecte plurianual desembocarà el 2021 en un congrés internacional del qual es volen extraure conclusions i establir paral·lelismes amb altres realitats geogràfiques i culturals.