Amposta se suma a la Setmana contra la violència masclista

Per a la tercera edició del cicle 'Una mirada universal al fenomen de la violència contra les dones' hi ha programats tres llargmetratges, un espectacle de dansa i un taller

Redacció
23 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:00h
Imatge d'un anunci en contra de la violència de gènere.
Imatge d'un anunci en contra de la violència de gènere. | Cedida
Per commemorar el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones, i conscienciar-ne la població, el Pla de Polítiques de Dones de l'Ajuntament d'Amposta, Lo Pati, el Centre d'Art de les Terres de l'Ebre, el Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) de les Terres de l'Ebre, i el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Montsià, han organitzat un seguit d'activitats que s'iniciaran este dimecres amb l'acte institucional on es farà la lectura del manifest d'enguany a càrrec de Carme Valls, coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones a les Terres de l'Ebre. Este acte tindrà lloc a les 19 hores al Casal Municipal d'Amposta. Tot seguit hi haurà una representació teatral a càrrec de l'alumnat d'ESO de l'Institut Ramon Berenger IV i la projecció de vídeos dels estudiants del Batxillerat Artístic. 

Divendres 25, a les 20 hores, començarà la tercera edició del cicle Una mirada universal al fenomen de la violència contra les dones, un projecte coorganitzat pel SIE de les Terres de l'Ebre, el SIAD del Consell Comarcal del Montsià, el Pla de Polítiques de Dones de l'Ajuntament d'Amposta i Lo Pati, Centre d'Art de les Terres de l'Ebre, amb "l'objectiu d'abordar i reflexionar sobre el fenomen de la violència de gènere des d'un punt de vista universal, cinematogràfic i amb segell d'autor, amb treballs que difícilment poden ser vistos fora dels circuits habituals", segons ha informat el consistori ampostí en una nota de premsa. 

En esta tercera edició, s'han programat tres llargmetratges, dos de ficció i un documental, un espectacle de dansa i un taller. Hi haurà l'estrena a Catalunya de Oscuro animal, de Felipe Guerro, presentada al Festival de Rotterdam, i que parla -sense paraules- de tres dones que han de refer la seua vida després de la guerra.

També es projectarà Flocken, de Beata Gårdeler, un intens drama sobre una xiqueta que assegura haver estat violada per un company de classe i a qui ningú creu; i Madres invisibles, de Lorenzo Benítez, un drama social sobre una mare soltera al Marroc actual, i on comptarem amb la presència del seu director per presentar-la. Totes les projeccions seran al Casal Municipal d'Amposta, i l'entrada és gratuïta. 

A banda, dos activitats més complementen lo programa. El taller a càrrec de l'Escola de Teatre i Circ d'Amposta, ETcA, Teatre imatge: una eina creativa d'intervenció social, i una performance a càrrec de la Companyia Jove Marau, on els ballarins interpreten diferents situacions i/o conflictes en les relacions de parella.