Els treballadors del servei sanitari a les TE tornen a proposar vaga indefinida

El Comitè denuncia en un comunicat la precarització de les condicions de treball que implicarà el canvi que els ha proposat l’empresa adjudicatària, la UTE Egara-Lafuente

Els treballadors denuncien una contínua precarització del servei sanitari.
Els treballadors denuncien una contínua precarització del servei sanitari. | Salvem les Ambulàncies
Redacció
20 de novembre del 2016
Actualitzat el 21 de novembre a les 12:22h
Els representants dels treballadors de la UTE Egara-Lafuente, adjudicatària del transport sanitari a Terres de l’Ebre, han denunciat en un comunicat emès este dissabte la precarització de les condicions de treball que implicarà el canvi que els ha proposat l’empresa i que perjudicarà encara més, sostenen, el servei sanitari. Asseguren que els canvis responen a la intenció de l’empresa de “reduir les despeses, augmentant beneficis amb diners públics, a costa de la qualitat assistencial i els drets dels treballadors amb la complicitat de departament de Salut i d’Ensenyament i Sistema d’Emergències Mèdiques”. El servei de transport sanitari, exposen, patix les conseqüències de la “mala gestió” mentre “el CatSalut i el SEM miren cap a un altre lloc”. Per això el Comitè del Transport Sanitari a les TE proposarà a l’assemblea de 800 treballadors la convocatoria d’una vaga indefinida per a les pròximes dates a les zones on opera l’empresa adjudicatària (Terres de Lleida, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre). A finals d'octubre, els treballadors de transport sanitari de les Terres de l'Ebre havien acceptat de manera "provisional" les mesures proposades per l'empresa concessionària, i es van donar un mes i mig de marge per analitzar les mesures, tot advertint que si no resolien els prolemes actuals, convocarien novament vaga.

En el comunicat d'este dissabte, el comité informa que l’empresa ha presentat un canvi substancial en les condicions de treball (article 41 de l’Estatut dels Treballadors), justificant-lo amb noves incorporacions. Els representants dels treballadors sospiten que les noves contractacions “es faran com les fetes fins a data d’avui, d’una manera precària, amb sous del 60%, sense reconèixer la categoria professional que marca el conveni, i aprofitant-se dels aventatges fiscals que comporta este tipus de contractació, deixant-los sense feina al finalitzar els dos anys de pràctiques”, exposen.

“D'ençà que van tenir lloc les noves adjudicacions, la qualitat del transport sanitari ha decaigut”, destaquen, tot recordant que “teníem un transport sanitari no urgent que funcionava, i els usuaris podien anar a les seues visites,i des que va entrar esta nova empresa, els usuaris tenen retards i fins i tot no poden anar a les visites”.

Els representants dels treballadors asseguren “estar cansats de demanar solucions, i de donar-ne, però per algun motiu que desconeixem, no ens escolten”. “Avui ja tenim una mala gestió del transport sanitari no urgent, ara també volen fer el mateix amb el transport sanitari urgent”, anuncien. A les retallades de recursos que se succeixen des de l’any 2012, amb la nova mesura se sumarà una precarització de les condicions de treballs, advertixen, quan “l’únic actor que fa funcionar el servei és el conjunt dels treballadors”, que ja patix retallades des del 2010, conclouen.