13 restaurants participen a les XXIII Jornades Gastronòmiques de la Clementina d'Alcanar

Els menús estaran disponibles del 18 de novembre al 4 de desembre, i els preus oscil·len entre els 25 i els 38 euros

Presentació de les XXIII Jornades Gastronòmiques de la Clementina d'Alcanar.
Presentació de les XXIII Jornades Gastronòmiques de la Clementina d'Alcanar. | Cedida
Redacció
16 de novembre del 2016
Actualitzat a les 19:01h
Del 18 de novembre al 4 de desembre, 13 restaurants d'Alcanar, Les Cases d'Alcanar i Alcanar Platja, oferiran propostes culinàries, artesanals i innovadores basades en el sabor dels cítrics, en el marc de les XXIII Jornades Gastronòmiques de la Clementina. Les Jornades han estat presentades este dimecres per l'alcalde de l'Ajuntament d'Alcanar, Alfons Montserrat; el regidor de Turisme, Jordi Monfort, i els representants del col·lectiu de restauradors participants Àngel Llasera i Maribel Fibla, segons ha informat el consistori canareu en una nota de premsa. 

Montserrat ha felicitat els restauradors que han participat en esta edició de les jornades que són "tot un clàssic al municipi", i ha posat en valor "la tradició de restaurants petits, que generació rere generació, oferixen una cuina saborosa i elaborada amb productes de proximitat".

"Les jornades combinen dos tradicions molts nostres de gran prestigi i qualitat, la clementina i la gastronomia", ha ressaltat l'alcalde. També ha convidat tothom a "visitar el municipi i compartir amb els canareus allò que millor poden oferir, que són els seus productes i gastronomia".

Per la seua banda, Jordi Monfort ha explicat que "l'oferta dels diferents restaurants participants, per segon any, es basa en propostes que recull el receptari de La clementina d'Alcanar, creat per la Fundació Alícia" i que té este cítric com a principal protagonista. "Creiem que disposar d'una eina com esta és un recurs impagable, que dóna, si cap, major reconeixement a estes jornades, i situa Alcanar com a referent gastronòmic al nostre territori i al nostre país", ha recalcat.

Col·laboració d'una finca ecològica
Enguany també es compta amb la col·laboració de La Calafa, una finca ecològica del municipi que realitzarà una activitat complementària que consta d'una visita a la finca i un taller d'elaboració i tast de tapes salades amb clementina ecològica. "La gent que s'aprope a Alcanar té una altra activitat per a fer estos dies", ha afegit el regidor.

Àngel Llasera de l'Hotel- Restaurant Tancat de Codorniu ha destacat que "la clementina té una gran versatilitat i un gust molt peculiar per la seua pell i dolçor, combina molt bé tant amb peix, carn i arrossos". Per la seua banda, Maribel Fibla del restaurant Casa Ramon de Les Cases ha explicat que "la clementina és un producte km 0, del qual se senten molt orgullosos d'utilitzar en estes jornades, i que permet elaborar tot tipus de plats amb un toc cítric molt especial".

Així doncs, les jornades gastronòmiques permetran als veïns i visitants degustar els millors plats, ja siguen els entrants, peixos, carns, arrossos, postres o begudes que formen part dels 13 menús, i que oscil·len entre els 25 i els 38 euros.