Adjudicades les obres de la nova piscina de Tortosa per un pressupost de 4,8 milions

Hi ha una baixada de 411.885 euros respecte el pressupost de licitació que era de 5,5 milions

Redacció
08 de novembre del 2016
Actualitzat el 27 de desembre a la 13:12h
Les antigues piscines porten anys derruïdes.
Les antigues piscines porten anys derruïdes. | Sílvia Berbís.
L'Ajuntament de Tortosa ha adjudicat este dimarts la redacció del projecte executiu i l'execució de les obres de construcció de la nova piscina i complex d'aigües i esportiu per un import de 4.841.505 euros a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Top Proyectos y Contratas SL - Construcciones Jaén Vallés SL. La primera empresa és l'antiga Teyco, ara amb seu a Barcelona. D'altra banda, Construcciones Jaén Vallés és una empresa ebrenca amb seu a Gandesa.

Segons ha informat el consistori tortosí en una nota de premsa, la baixada total obtinguda respecte el pressupost de licitació és de 411.885 euros, un 7,84%, ja que el preu de sortida de l'adjudicació era de 5,5 milions d'euros. Tot seguit, caldrà que les empreses adjudicatàries redacten el projecte executiu de l'obra en un termini de 12 setmanes. Després, tindran 76 setmanes més per executar les obres, amb un termini de garantia de sis anys. 

El consistori tortosí va aprovar el passat 21 de juliol, en sessió plenària, l'avantprojecte i la licitació del projecte i l'obra amb els vots favorables de l'equip de govern, format per CiU i ERC, ja que Movem s'hi va abstenir, el PSC hi va votar en contra, i els regidors del PP i la CUP no es van presentar al Ple.

Cal recordar que l'Ajuntament de Tortosa al gener de 2014 va resoldre el contracte amb Quator, la primera empresa adjudicatària de l'obra de les noves piscines municipals, tres anys després que s'adjudiqués, i que l'objectiu era que les instal·lacions estiguessen operatives el 2015.