Trens Dignes organitza un esmorzar per celebrar la primera parada de l'Euromed a l'Ebre en vint anys

L'acte serà este dissabte a partir de les 10 del matí a l'estació de l'Aldea | La plataforma reivindica que el servei es mantingue permanentment

Un tren Euromed, que cobrix el trajecte entre Barcelona i València.
Un tren Euromed, que cobrix el trajecte entre Barcelona i València. | ACN
Redacció
08 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:13h
La plataforma Trens Dignes ha organitzat per al proper dissabte un esmorzar festiu a l'estació ferroviària de l'Aldea per celebrar que els trens d'alta velocitat Euromed pararan, per primera vegada en 20 anys de servei, a les Terres de l'Ebre. El primer tren Euromed que s'aturarà a l'estació ebrenca de l'Aldea ho farà a les 8.54 hores procedent de València.

Trens Dignes ha convocat a la ciutadania i els representants polítics, sindicals i empresarials a concentrar-se a l'estació a partir de les 10 hores, on hi haurà menjar i música per "donar la benvinguda" al primer Euromed, procedent de Barcelona, que sortirà de la capital catalana a les 9 i farà parada a l'Aldea a les 10.36 hores, segons l'horari previst. El preu del bitllet senzill d'este servei temporal serà de 12 euros, el mateix que el dels trens de Regionals, perquè el Govern farà front als 75.000 euros mensuals que costa homologar les tarifes amb el servei Euromed. 

La plataforma ha celebrat en un comunicat que s'hage assolit esta reivindicació històrica, malgrat que sigue provisional mentre no es resolen els problemes a la línia de Rodalies. També ha aprofitat per demanar que el servei Euromed es mantingue de forma permanent i que s'aprofite l'avinentesa per dotar l'estació de l'Aldea dels serveis necessaris perquè sigue definitivament l'estació "central i intermodal" del territori.

L'Euromed, que es va posar en funcionament el 16 de juny de 1997, serà el primer tren d'altes prestacions, més enllà d'algun Talgo, que tindrà parada a les Terres de l'Ebre. Això suposa alguns canvis per als usuaris com per exemple que hagen de d'adquirir els bitllets a través de la venda online.

El Govern també ha previst la implantació de busos llançadora que uniran Tortosa i Amposta amb l'estació ferroviària de l'Aldea i que tindran horaris adaptats als del nou servei d'alta velocitat. Trens Dignes ha reivindicat que s'ha d'aprofitar la parada de l'Euromed per millorar els aparcaments i la coordinació entre el transport col·lectiu per carretera, entre altres aspectes.