​Arriba l'hivern (i la neu) en plena tardor

Els termòmetres començaran a baixar a partir d'este dissabte, però sobretot diumenge | El fred, després de dies bonança, s'allargarà fins al dimecres de la setmana que ve, amb una cota de neu de 600 metres

Redacció
04 de novembre del 2016
Actualitzat a les 15:42h
Una de les passades nevades a Caro.
Una de les passades nevades a Caro. | Isabel Miret
Canvi brusc de temps a la vista. L'anticicló que ens ha afectat tots estos dies es retira i arriba una pertorbació carregada d'aire fred que farà caure els termòmetres a partir d'este dissabte, però sobretot diumenge. Una situació que s'allargarà al menys fins al dimecres de la propera setmana. L'hivern, d'esta manera, arribarà en una tardor marcada fins ara per la bonança.

Este divendres, però, encara podrem gaudir d'un temps de tardor, amb núvols en augment i amb baixades de 3 o 4 graus de temperatura en alguns punts del Pirineu i de l'interior. Amb el pas de les hores, les precipitacions entraran des d'Aragó cap a Tarragona i, sobretot, les comarques de Lleida. En conjunt seran pluges molt minses, tret del vessant sud del Pirineu, on hi haurà alguns registres més abundants. No es descarta tampoc algun plugim cap a la Catalunya Central.

Dissabte, els termòmetres baixaran, bufarà el vent i hi haurà pluges generalitzades arreu. I el diumenge, les temperatures continuaran caient, amb registres de cru hivern, i la cota de neu se situarà als 1.300 metres. Esta cota baixarà fins als 600 metres el dilluns i el dimarts.