Territori planteja una «sanció exemplar» a Renfe per l'incident d'anit a Tortosa

Segons Renfe "el sistema va assignar el tren a un maquinista que estava de baixa"

Tren circulant per Tortosa.
Tren circulant per Tortosa. | CCBE
Sílvia Berbís
02 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:50h

A la munió de despropòsits que van acumulant les línies ferroviàries de les Terres de l'Ebre se n’hi ha sumat una més aquesta nit, tal com ja va avançar anit aguaita.cat. Esta vegada no ha estat una avaria tècnica, sinó un problema de personal, el que ha deixat una hora i mitja "tirats" els viatgers que anaven a sortir en el tren de les 20.57 hores de Tortosa cap a Barcelona, a la línia 16 de Rodalies.

El comboi va acabar sortint de l’estació a les 22.30 hores, amb una hora i mitja de retard, perquè no hi havia maquinista disponible i els passatgers van haver d'esperar a que arribés, en taxi, des de Tarragona.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ja ha anunciat que obrirà un expedient a Renfe si es confirma el retard per la no disponibilitat del maquinista, segons un tuit del mateix conseller Josep Rull. "La sanció a l'operador serà exemplar", assegura.
 
Fonts de Renfe han donat més detalls este matí a l'aguaita.cat sobre l'incident i han aclarit que hi va haver una errada en la programació i que "el sistema va assignar el tren a un maquinista que estava de baixa". Quan des de la direcció se'n van adonar, van enviar aleshores un nou maquinista des de Tarragona.

L’operadora, per la seua banda, també ha obert un expedient per revisar els protocols i perquè no es tornE a repetir un error com este, segons han comentat les mateixes fonts de Renfe. La companyia també ha deixat clar que es tracta de situacions “molt puntuals” i ha demanat disculpes als clients, a més de garantir la devolució de l’import dels clients.

Inicialment, a la vintena de viatgers que estaven ja dalt dels vagons del tren aturat a l'estació de Tortosa se'ls va informar, minuts abans de l’horari previst de sortida, que havien de baixar a l’andana perquè el tren tenia una avaria tècnica.

Finalment el tren va sortir amb 90 minuts de retard i va arribar passada la 1 de la matinada a Barcelona. 

Aquest és el relat que Llorenç Viña va fer de la situació a través de Twitter: