Desenes de «zombis» corren a l'Ametlla de Mar per demanar el tancament de centrals nuclears

L'Amtella de Mar acull una de les curses per la seva proximitat amb Vandellòs II i Ascó

Participants de la cursa
Participants de la cursa | Europa Press
Redacció
31 d'octubre de 2016, 10:01
Actualitzat: 10:16h
Centenars de corredors han participat en les Nuclear running dead, les cinc carreres populars organitzades per primera vegada per l'organització ecologista Greenpeace en cinc localitats pròximes a centrals nuclears del país. L'objectiu és demanar al Govern el tancament d'aquests centres.

Segons ha informat Greenpeace, estes carreres busquen "mostrar el costat més zombi de l'energia nuclear", una energia que, segons la seua opinió, està "completament morta i té els dies comptats tot i els esforços de les grans elèctriques per mantenir-les obertes i continuar traient benefici d'elles".

Les carreres han començat a les 12.00 hores de manera simultània en municipis als quals els toca d'aprop esta polèmica: Miranda de Ebro (Burgos), L'Ametlla de Mar (el Baix Ebre), Gárgoles de Abajo (Guadalajara), Trujillo (Càceres) i València.

Els participants han competit en dues categories, en les distàncies de deu i quatre quilòmetres, i molts ho han fet caracteritzats de zombi.

Un euro de cada cinc aportats per la quota simbòlica d'inscripció seran destinats a l'associació Txernòbil Elkartea, una organització que treballa pel benestar dels xiquets i xiquetes que encara pateixen les conseqüències del desastre nuclear de Txernòbil (Ucraïna) des de 1985.