L'alcalde de Tortosa bloqueja Quim Monzó al Twitter

El detonant, una nova referència al monument franquista

1200_1477646630ferran_bel
1200_1477646630ferran_bel
Redacció
28 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:24h
No és el primer episodi de desafecció mútua entre l'escriptor Quim Monzó i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel. La consulta sobre el monument franquista a la capital del Baix Ebre i la postura defensada per Bel, -que va votar per mantenir-lo i reinterpretar-lo- ha fet saltar espurnes entre ambdós personatges en més d'una ocasió en els darrers mesos. L'últim episodi, va ser una sonora enganxada en què Monzó va titllar Bel d'"arrogant".
Esta vegada, però, l'alcalde de Tortosa ha tirat pel dret i ha blocat diractament l'escriptor a Twitter. Així ho feia saber Monzó este dijous al vespre:
 
Tot va començar quan Monzó va retuitar els piulets de Pedro Chaparro, vicepresident de la formació d'ultradreta Democràcia Nacional, sobre la seua visita a Tortosa i l'admiració cap al monument inaugurat per Franco:
Després d'això, l'escriptor va afegir en una nova piulada: "Suposo que Ferran Bel el deu haver rebut amb tots els honors".
En lloc de contestar-li, Ferran Bel va optar per la postura més contundent i menys dialogant: bloquejar-lo. Una opció, de la qual Monzó també n'ha fet sarcasme:

I fins i tot li ha servit per versionar la popular cançó nadalenca Jingle Bells amb el nom de Ferran Bel: