L'INCASÒL inicia la remodelació del nucli antic d'Horta de Sant Joan

Es substituiran la pavimentació i els serveis, que es troben en molt mal estat de conservació | L’obra forma part del programa de l’1,5% cultural

Carrer del nucli antic d'Horta de Sant Joan.
Carrer del nucli antic d'Horta de Sant Joan. | INCASÒL
Redacció
21 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:58h
L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha iniciat les obres de renovació urbana del nucli antic d’Horta de Sant Joan, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). En este cas, l’INCASÒL actua per encàrrec com a mitjà propi de l’Ajuntament. Les obres s’han adjudicat per un import de 940.771 euros (sense IVA) a l’empresa Construcciones Jaén Vallés.
 
L’INCASÒL finançarà el 26% de les obres d’urbanització d'este espai urbà del nucli antic, mitjançant les aportacions establertes en el conveni de transferències signat per este organisme i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan se’n farà càrrec del 74% del pressupost restant, amb mitjans propis i amb l’aportació de l’1,5% cultural del ministeri de Foment.
 
Les obres preveuen un àmbit d’actuació de més de 3.500 m2 de superfície corresponents als carrers de Moragreda, Tomás Gil i Menbrado, Doctor Messeguer del Perot, plaça de Sant Salvador, plaça de l’Església, Santa Anna i Pintor Picasso.
 
Actualment, la secció dels carrers està formada per una o dues voreres de dimensions reduïdes, amb una amplada variable d’entre 35 i 70 centímetres, i d’una calçada de circulació rodada que oscil·la entre els 2,5 i 5,50 metres. L’actuació inclou un nou paviment de pedra a la zona del recinte emmurallat i formigó rentat a les zones de fóra muralles. També preveu la renovació i col·locació de baranes de protecció allà on existeixen desnivells i la construcció d’un nou mur com a substitució de l’existent a l’encreuament del carrer Moragreda amb Messeguer.
 
Els treballs també renovaran gran part dels serveis del nucli antic del municipi. Concretament, es renovarà la xarxa d’aigua potable i clavegueram, es crearà una xarxa que separe les aigües pluvials, es soterrarà la xarxa elèctrica de baixa tensió i telefonia, es canviarà l’enllumenat públic, així com també es preveuen una nova xarxa de dades i de gas.