Antoni Bassas i Aguaita.cat parlaran de periodisme en la quinta edició del Fòrum Amposta Empresa

Captio, pioners en la gestió automatitzada de despeses; Yupih, un referent en el moblament en línia, i Memoryteca, un projecte innovador en estimulació cognitiva a través del joc, completen el cartell | La jornada tindrà lloc el 27 d'octubre a l'auditori municipal d'Amposta

El periodista Antoni Bassas posarà el punt i final al FAME'16 amb una conferència sobre emprenedoria.
El periodista Antoni Bassas posarà el punt i final al FAME'16 amb una conferència sobre emprenedoria. | CCMA
Redacció
18 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 22:32h
El 27 d'octubre, a partir de les cinc de la tarda, l'auditori municipal d'Amposta serà l'escenari del Fòrum Amposta Empresa (#FAME2016), que enguany arriba a la quita edició. Com cada any, esta trobada servirà de marc per compartir experiències emprenedores d'èxit d'Amposta i del conjunt de les Terres de l'Ebre, així com inclourà una ponència estrella, que posarà punt i final al Fòrum.  En concret, enguany serà el periodista Antoni Bassas qui impartirà esta conferència. Sota el títol Emprendre, alguna pregunta més?,  Bassas parlarà sobre el projecte emprenedor que va suposar el programa APM i també d'experiències emprenedores que va conèixer durant l'època de corresponsal als Estats Units. "És un invitat d'excepció que serà molt interessant d'escoltar", ha avançat l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs. 

Però no serà l'única ponència que parlarà de periodisme en este Fòrum, perquè l'Aguaita.cat ha estat convidat per exposar la seua visió sobre com d’un projecte modest n’ha sorgit el diari digital més llegit al territori. L'Aguaita.cat està a punt de complir quatre anys i, tot i la seua curta trajectòria i d'haver nascut en un context de crisi, s'ha situat com a referent entre els mitjans de comunicació ebrencs. L'any 2012, davant del tancament de mitjans, la reducció de llocs de treball i l’empobriment de la qualitat informativa, Sofia Cabanes i Sílvia Berbís van optar per emprendre un projecte personal i pioner a les Terres de l’Ebre, un diari generalista, genuïnament digital, que van batejar com el ‘primer digital social ebrenc’. Social, perquè volien fer un mitjà per a la gent, que parlés dels problemes i dels temes d’interès dels ebrencs, i ‘social’ perquè ha fet de xarxes com Facebook i Twitter la seua principal font d’expansió. Les impulsores explicaran quin ha estat el camí de l’Aguaita.cat des de l'inici.

A més d'este cas pràctic, també es mostraran en esta quinta edició els que exposaran les empreses Captio, Yupih i Memoryteca. 

Captio es va fundar també el 2012, un projecte creat per Joel Vicient, Joaquim Segura, Dan Moser i Lluís Claramonte pioner en traure una plataforma per a la gestió automatitzada de despeses. Actualment té el 1r programari (software) de gestió de despeses de viatge d’empresa automatitzat d’Espanya, homologat per l’AEAT, amb presència a 10 països, 5 milions de documents processats a l’any, més de 20.000 usuaris i 300 clients corporatius. 

El portal www.yupih.com especialitzat en mobles infantils i juvenils, en poc temps ha aconseguit situar-se i ser una referència en el panorama de moblament en línia. "L’èxit residix en la satisfacció dels clients, el valor dels productes i l’efectivitat del servei", defensen els seus promotors, Ferran Grañana i Ramon Segarra, dos emprenedors que creen també a l’any 2012 BYHOME, un portal de mobles per l’hàbitat en línia.

Pel que fa a Memoryteca, és un projecte que van posar en marxa Eva Forcadell i Pasqual Almudeve, una neuropsicòloga i un advocat, després de descobrir com alguns jocs i recursos seleccionats, classificats adequadament i adaptats permetien aconseguir millorar les capacitats d’aprenentatge dels seus fills. Memoryteca basa el seu projecte en els beneficis de l’estimulació precoç, el neuroaprenentatge, la teoria de la reserva cognitiva i la neuroplasticitat cerebral i l'aprenentatge basat en jocs (gamebasedlearning). A la seua botiga en línia, www.memoryteca.com, oferixen jocs i recursos que han arribat a vendre a tot el món.

L'alcalde d'Amposta ha assenyalat que el Fòrum Amposta Empresa és l'activitat anual que visualitza l'activitat que realitza durant tot l'any l'àrea d'Amposta Empresa de l'Ajuntament d'Amposta. "Anualment, Amposta Empresa atén les peticions d'informació i assessorament d'un centenar de persones, 10 i 15 de les quals es materialitzen amb un nou negoci", assenyalat Tomàs. Precisament Yupith i Memoryteca són dos d'estos projectes, que s'exposaran en el #FAME2016. 

Les inscripcions al Fòrum són gratuïtes, però limitades. Ja estan obertes i de moment ja hi ha uns 150 inscrits. Podeu inscriure-us aquí.