La Diputació exposa 'Plecs', el món inquietant de cel·lulosa del fotògraf Joan Carles Prats

Les fotografies de gran format creades a partir de papers rebregats es poden visitar fins al 13 de novembre

Inauguració de l'exposició, este divendres al vespre.
Inauguració de l'exposició, este divendres al vespre. | Cedida
Redacció
15 d'octubre del 2016
Actualitzat el 16 d'octubre a les 22:34h
Papers rebregats que, sota l’ull fotogràfic de l’artista Joan Carles Prats, t’endinsen en un món inquietant. És la proposta que exhibix des d’ahir el pati del Palau de la Diputació de Tarragona, on romandrà fins al 13 de novembre. La mostra fotogràfica Plecs està formada per creacions gran format, en les quals un element tan quotidià com un tros de paper batega amb entitat pròpia. L’artista el descontextualitza i en trau la part més misteriosa i visceral.
 
L’interès de Prats és despertar el desig de resposta i reflexió de l’espectador a partir de la simplicitat d’un paper que es complica en cargolar-se embolcallat per llums exquisidament tractades. Per això, Plecs proposa un món fet de cel·lulosa que perd el seu sentit original per a convertir-se en quelcom intangible i desnaturalitzat, creant imatges que evoquen en un sol instant multitud de sensacions.
 
L'acte d'inauguració de la mostra, ahir, va apligar el president de la Diputació, Josep Poblet; l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, a més d'altres autoritats.
 
L'artista
Nascut a Barcelona el 1964, viu a Tortosa des de fa anys. Va estudiar a l'Escola Llotja d'Arts i Oficis de Barcelona i, més tard, a l'Escola Esardi d'Amposta, on es forma com a dissenyador gràfic, compaginant esta activitat amb la fotografia. Comença treballant en el món de la imatge publicitària per a diferents grups editorials i, més tard, fa una breu i poc transcendent capbussada en el fotoperiodisme i el paisatgisme.