El moviment veïnal de l'N-340 acusa el govern de fer un «tripartit» amb l'Estat i Abertis per les bonificacions a l'AP-7

Els veïns veuen "electoralista" l'anunci del secretari d'Estat d'Infraestructures que el pacte amb concessionària de l'autopista per desviar els camions està "pràcticament tancat"

ACN
14 d'octubre del 2016
Actualitzat el 16 d'octubre a les 22:39h
El portaveu del moviment veïnal per la gratuïtat de l'AP-7, Llorenç Navarro, en una imatge d'arxiu a l'Ametlla de Mar.
El portaveu del moviment veïnal per la gratuïtat de l'AP-7, Llorenç Navarro, en una imatge d'arxiu a l'Ametlla de Mar. | Sofia Cabanes
El moviment veïnal de l'N-340 ha acusat el govern de formar "un tripartit" amb el govern espanyol en funcions i amb la concessionària Abertis pel pacte per desviar els camions de l'N-340 a l'AP-7 amb bonificacions. El portaveu de l'ofensiva veïnal per l'alliberament dels peatges, Llorenç Navarro, ha criticat que la solució dels governs català i espanyol per reduir la sinistralitat de l'N-340 no tinga en compte ni la veu dels ciutadans ni la dels transportistes. "Fa temps que estan treballant este pacte on només surten perdent els veïns que no estan demanant això", ha recordat. Navarro ha lamentat que tant l'actual conseller de Territori, Josep Rull, com el seu predecessor, Santi Vila, han anat a Madrid a negociar esta fórmula per a l'N-340 enlloc de pressionar per aconseguir la gratuïtat de l'autopista. El portaveu del moviment veïnal ha considerat "electoralista" l'anunci del secretari d'Estat d'infraestructures, Julio Gómez-Pomar, que ha dit des de l'Hospitalet de l'Infant que l'acord està gairebé llest, i ha recordat que Foment ja va dir el mateix al mes de desembre.

Els veïns que lluiten des de fa un any per la gratuïtat de l'AP-7 han reiterat que el Ministeri de Foment "no invertix en positiu" a les Terres de l'Ebre, sobretot en el cas de l'N-340 on tots els diners s'estan bolcant en construir rotondes i limitar la velocitat amb línies contínues. "La petició és recuperar l'autopista i les reunions haurien d'haver anat en este sentit", ha recriminat el portaveu de l'ofensiva veïnal, Llorenç Navarro. "Quan venen campanyes - electorals- es dediquen a fer això, que no vol dir que no ho acaben fent perquè l'objectiu no és escoltar els veïns i donar allò que reclamem sinó que queden contentes les part que sortiran beneficiades", ha afegit. 

Navarro ha assenyalat que mentre el secretari d'Estat d'Infraestructures assegurava a l'Hospitalet del l'Infant que les bonificacions per apartar els camions de l'N-340 estan gairebé pactades, es produïa l'últim accident registrat en aquesta via, al Perelló.