Tallers, teatre i tasts de productes típics, a la Festa de l'Aiguardent de Prat de Comte

La XV edició tindrà lloc este cap de setmana a diferents llocs del municipi

Un dels mercats de productes típics que hi ha durant la Festa de l'Aiguardent.
Un dels mercats de productes típics que hi ha durant la Festa de l'Aiguardent. | Cedida
M.C
07 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:49h
Durant els dies de la Festa de l'Aiguardent, Prat de Comte obri les portes per acollir els alambins i les diferents mostres d'entitats, cellers i cooperatives de la Terra Alta. Els pratdecomtins conviden als visitants a entrar a les seues cases que es convertixen en estands firals per degustar les diferents mostres d'aiguardent, i per veure in situ tot el procés de producció d'esta beguda.

L'organització de la XV edició d'esta festa, explica que "l'aiguardent s'ha de prendre sempre amb moderació i acompanyat per un dolç típic d'estes terres" com les coquetes d'aiguardent, els rodots i les casquetes, tot i que "una presa de xocolata, un bon tall de coc ràpid o les borraines que fan les dones de l'Associació de Dones, també són molt bones opcions", afegeixen.

Uns tres o quatre dies abans de la festa, moltes dones del poble, i algun home, es tanquen a l'antic forn de llenya per preparar més de sis mil peces de dolç que s'oferiran a tothom que vulgue provar-les. "La seua elaboració artesana i tradicional fa que tinguen molt èxit entre el públic i la demanda creix any rere any", comenten.

Durant el dissabte, 8 d'octubre, i diumenge 9, els assistents a la festa podran gaudir de mostres de destil·lació d'aiguardent i espígol; tallers de plantes aromàtiques i medicinals; tasts de vins, whisky i dels aiguardents pratdecomtins blanc, crema i d'herbes, i teatre a càrrec del grup Siskera Teatre  amb l'obra L'Esperit de Comte: l'essència - vine a descobrir com va néixer el nostre aiguardent, entre moltes altres activitats.
 

Membres de l'Associació de Dones de Prat de Comte cuinant borraines. Foto: Cedida