Diumenge, neteges d'espais naturals: una a la Punta de la Banya, a la Ràpita, i una submarina a l'Ametlla de Mar

A la Ràpita l'activitat comença a les 9 del matí amb la recollida del material | A la Cala el punt de trobada és a la platja de Sant Jordi, des d'on es resseguirà tot el cap

Cartell de la neteja popular de la platja de la Punta de la Banya.
Cartell de la neteja popular de la platja de la Punta de la Banya. | Cedida
Redacció
04 d'octubre del 2016
Actualitzat el 07 de març del 2017 a les 17:31h
Després d'un estiu amb molta afluència de públic a les platges i zones costaneres de les Terres de l'Ebre, este diumenge s'ha organitzat una neteja submarina a la platja de Sant Jordi de l'Ametlla de Mar i també una neteja popular a la platja de la Punta de la Banya.

Des de l'empresa de submarinisme calera Plàncton Diving han organitzat esta activitat gratuïta, orientada a submarinistes que tinguen, com a mínim, la llicència Open Water Diver, i que s'iniciarà a les ‪11 del matí. El lloc de trobada és la platja de Sant Jordi, des d'on es resseguirà el cap. Un cop finalitze la neteja submarina, Plàncton ha organitzat un dinar popular.

"La nostra idea és posar fi a la temporada de busseig deixant en el millor estat possible el fons de la zona de Sant Jordi perquè, durant l'estiu, hem detectat que hi ha tota una sèrie de deixalles que s'han anat acumulant en algunes zones concretes", ha explicat la copropietària de l'empresa Plàncton Diving, Eli Bonfill. Amb l'època dels temporals i del vent, la mar estarà més moguda, i per tant hi haurà més mobilitat d'esta brossa. "Almenys intentarem posar el nostre gra de sorra. La idea és que sigue una activitat per a tothom que vulgue, amb un mínim de titulació, tot i que també la gent que fa snorkel o vol fer neteja per la vora de la mar, seran benvinguts, ja que hi ha feina per a tothom", ha afegit.

De la mateixa manera, la neteja popular de la platja de la Punta de la Banya, organitzada per l'Estació Nàutica Sant Carles de la Ràpita, l'Ajuntament de la Ràpita, el Parc Natural del Delta de l'Ebre i els voluntaris del Parc, començarà a les 9 del matí amb la concentració a la terrassa del restaurant Les Noves Algues de la Ràpita, on s'entregarà el material, i posteriorment els participants es desplaçaran amb embarcacions fins la platja. La jornada finalitzarà a la 1 del migdiada amb un aperitiu per als voluntaris que hagen participat en la neteja.