Vistiplau ambiental al projecte de modernització del regadiu de la Comunitat de Regants de Xerta

Les millores projectades han d’evitar les pèrdues d’aigua per filtracions

Bassa de regadiu existent a la zona.
Bassa de regadiu existent a la zona. | Gencat
Redacció
30 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:01h
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha conclòs que el projecte de modernització integral del regadiu de la Comunitat de Regants de Xerta (Baix Ebre) no s’ha de sotmetre a una avaluació d’impacte ambiental ordinària perquè “no tindrà afectacions significatives en el medi”, segons exposa en una nota de premsa.
 
El projecte vol canviar la xarxa de reg actual, que funciona per gravetat, per una xarxa de reg pressuritzada, que evite les pèrdues d’aigua per filtracions, i implantar sistemes de reg estalviadors. A més, contempla diferents actuacions en tota la xarxa, des de la captació fins a l’arribada a peu de parcel·la per modernitzar el sistema ja existent, que abasta una superfície de reg de 185 hectàrees.
 
L’informe d’impacte ambiental inclou, no obstant, diferents condicions addicionals perquè el projecte puga tirar endavant minimitzant les alteracions en el medi, entre les quals s’inclou “estudiar” la instal·lació noves basses annexes com a abeuradors per a la fauna i com a punt de reproducció d’amfibis.
 
Un cop realitzat el projecte executiu caldrà sol·licitar un informe a l’òrgan gestor del Parc Natural dels Ports. Quan acabin les obres, el promotor haurà de presentar al Departament de Territori i Sostenibilitat un informe final que verifique el compliment de les mesures correctores i condicions que estableix l’informe d’impacte ambiental.