Denuncien els correbous de Miami Platja per irregularitats en les barreres i venda d’alcohol

ACTYMA ha portat davant del Servei Territorial del Joc i d'Espectacles a Tarragona una denúncia que fa referència a la celebració de l'espectacle taurí del passat 23 de juliol

Una vaqueta a la plaça de Miami Platja
Una vaqueta a la plaça de Miami Platja | ACTYMA
Redacció
27 de setembre del 2016
Actualitzat a les 10:46h
Passada l'Ametlla de Mar i el Coll de Balaguer, el nucli de Miami Platja també celebra correbous i, com en el cas de les Terres de l'Ebre, també es troben en el punt de mira de les entitats en defensa dels animals. L'Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (ACTYMA) ha interposat una denúncia contra totes les penyes de festes organitzadors i controladors en la celebració de correbous  -vaquetes- a Miami Platja, (Mont-roig del Camp) per deficiències en els barrots de protecció i per vendre begudes alcohòliques. 

Els animalistes han presentat davant del Servei Territorial del Joc i d'Espectacles a Tarragona un text on exposen que durant la celebració de l’espectacle taurí, celebrat el passat 23 de juliol de 2016, s’hauria incomplert  la Llei 34/2010, de l'1 d'octubre, de regulació de les festes tradicionals amb bous i del DECRET 32/2005, de 8 de març, pel qual es regula la Senyalització de les limitacions en la venda de Begudes alcohòliques.
 
Segons ACTYMA, el recinte on es van celebrar els correbous no era adequat, ja que  l'espai entre barrots per protegir les persones "no feia la seua funció". Les vaquetes que es van fer servir eren més menudes i passaven entre els barrots, posant en perill la integritat física de les persones. Això, segons els activistes, obligava a molta gent del públic refugiada en este espai a sortir a la plaça, “corrent el perill de ser envestida”. 
 

Una vaqueta empaitant diferents corredors Foto: ACTYMA


Per altra banda, l’associació denuncia que la comissió i els  controladors de l'espectacle, “presumptament no van vetllar per la seguretat dels participants pel que fa a les begudes alcohòliques”, ja que es continuaven venent al mateix recinte de la plaça i fins i tot “alguns dels participants sortien a l'arena de la plaça consumint cervesa o sangria”.

Per tots aquests motius, ACTYMA ha sol·licitat a la Generalitat la incoació d’un expedient sancionador per aquests fets i, també, que es determini la presumpta responsabilitat de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp en l’obligació de fer complir la legalitat vigent.