Una carabassa cultivada a Corbera d'Ebre, la més gran de Catalunya

La carabassa, de 469,8 quilos, ha quedat quarta en el concurs estatal | La guanyadora, presentada per un veí d'Osca, pesava 626,4 quilos

Els primers classificats del concurs
Els primers classificats del concurs | Ajuntament de Sant Feliu de Codines
Redacció
26 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:10h
Josep Maria González, conegut a Corbera d'Ebre com a Poti, va guanyar ahir el quart premi del concurs estatal que s’ha fet a la 12a Fira de la Carbassa de Sant Feliu de Codines, al Vallès Oriental, amb una carabassa de 469,8 quilos, i que a més bat el rècord de la carabassa més gran de tota Catalunya .

El guanyador del concurs va estar el veí d’Osca Carlos Callén que va presentar un exemplar de 626,4 quilos, i que significa un nou rècord a l'Estat espanyol. En segon lloc va quedar Miquel Cloquell, de la localitat mallorquina de Muro, que va presentar una carbassa de 538 quilos. El tercer esglaó del podi el va aconseguir José Miguel i Rubén Mendi, de la localitat navarresa de Valtierra, amb un exemplar de 520 quilos. A més, Salvador Mogas, de Santa Maria de Palautordera, va aportar vuit carabasses d'uns 300 quilos cadascuna.

La carbassa guanyadora Foto: Gemma Permanyer
 

Tres carabasses gegants
Com explica El Punt Avui, Poti ha aconseguit fer créixer tres carabasses gegants, i ha confessat que per aconseguir carabasses d'estes dimensions fa falta "molta dedicació i cures constants". Precisa que "cal estar-hi molt al damunt". Des que les va plantar, cada dia va al tros per vigilar que les carabasses creixen adequadament. "Un excés d'aigua o d'adob podria provocar que s'esgallessen i que es fessen malbé", comenta.

A més, explica que cada carabassera mesura uns onze metres de llargada i vuit d'amplada, i la plantació necessita ser regada cada dia amb uns 500 litres d'aigua. El resultat és que, cada dia, les carabasses augmenten de pes "entre 15 i 20 quilos", segons el pagès.

Josep Maria reconeix que es va aficionar al cultiu d'hortalisses gegants a partir de la tradició existent als Estats Units, tot i que les Terres de l'Ebre no són, diu, "la zona més idònia per dur a terme esta mena de cultiu". Des de fa un temps, explica que també està fent de mestre, servint llavors a altres agricultors que volen obtenir carabasses d'estes dimensions.