Solejar, ventar, ensacar i ballar la jota, a la Festa de la Sega de Deltebre diumenge vinent

Totes les activitats organitzades entorn al procés més tradicional de la sega tindran lloc a la Finca de Bombita

Cartell de la Festa de la Sega de Deltebre
Cartell de la Festa de la Sega de Deltebre | Ajuntament de Deltebre
Redacció
21 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:59h
Deltebre organitza diumenge vinent una nova edició de la Festa de la Sega, emmarcada dintre de les Festes de l'Arròs, amb l'objectiu de mostrar com se segava antigament l'arròs al Delta de l'Ebre. En una nota de premsa, l'Ajuntament de Deltebre ha explicat que "després de corroborar l'èxit que va tenir la Festa de la Plantada, en la que hi van haver més de 6.000 espectadors, el consistori deltebrenc ha tornat a ubicar este esdeveniment a la Finca de Bombita.

La festa començarà a les 9.30 del matí amb un esmorzar típic i popular i, a partir de les 11 començarà l'activitat amb l'arribada i presentació dels segadors.

La tinenta d'alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultura de Deltebre, Anna Giménez, ha agraït "la implicació de totes les persones que han sacrificat el seu temps i han treballat moltdur per fer realitat les Festes de l’Arròs, així com també a totes les entitats, col·laboradors i voluntaris".

Visites guiades, mercadet artesanal i jotes
Durant el matí s'explicarà tot el procés de la sega, també hi haurà la construcció d’una garbera i la demostració de les tasques relacionades amb la sega com són solejar, ventar, ensacar, entre d'altres. 

Al mateix temps, els visitants podran gaudir de visites guiades, mercadet artesanal, demostració de tirar el rall i perxar, jocs tradicionals, tirada de birles, i les actuacions de la Colla Sardanista, de Jotes de Deltebre i la Rondalla dels 3 Cantadors.

Giménez ha afegit que "amb esta festa es pretén mostrar la nostra essència arreu del món i explicar que som un poble i una gent de tradicions fermes, de fang i d’arròs". A més, els restaurants de Fecotur, mitjançant la prèvia adquisició d’uns tiquets, oferiran plats típics del Delta a partir de la 1 del migdia per poder dinar al mateix recinte. Després del dinar, hi haurà cantada i ballada popular de jotes.