La CUP Tortosa critica la política energètica del govern municipal

Demana a l'Ajuntament que reconsidere la instal·lació de gas natural a les noves piscines i recomana plaques solars combinades amb la biomassa dels boscos de l’Ajuntament | Critica la compra d’una caldera de gasoil per a l’escola de Bítem, en comptes d'una de biomassa «com havien promès»

M.C
20 de setembre del 2016
Actualitzat a les 18:52h
La CUP Tortosa-Alternativa (CUP-Ae) ha demanat a l'executiu tortosí que reconsidere la instal·lació de gas natural a les noves piscines de Tortosa, després que el passat mes de juliol s’aprovés al ple de Tortosa, amb els vots de CDC i ERC, l’avantprojecte i la licitació del projecte de les noves piscines de Tortosa. En una nota de premsa, la formació ecologista ha afirmat que "l'actual equip de Govern municipal mentix a la ciutadania, ignora què és una energia renovable com la biomassa, i falta a un dels seus acords aprovats al Pla d’Acció Municipal (PAM 2015-2019)".

Tanmateix, han lamentat les afirmacions que l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, per dir, exposen, que "la biomassa genera CO2, el seu preu futur és incert, i que s’ha de comprar, a diferència de l’energia solar que és gratuïta".

Caldera de gasoil a l'escola de Bítem
La formació ecologista ha explicat, en esta mateixa línia, que en el passat ple de l’EMD de Bítem, "l’equip de Convergència va informar de la compra d’una caldera de gasoil per a l’escola de Bítem", i ha recordat que "havien promès comprar-ne una de biomassa".

Segons la CUP-Ae,  "el millor model per a la piscina de Tortosa, i per a totes aquelles instal·lacions municipals que ho permeten, és la instal·lació de plaques solars combinades amb la biomassa que els boscos de propietat de l’Ajuntament poden donar, i que s'aprofite de manera sostenible".

La formació ha criticat que el Govern municipal no haja posat en marxa el pla per a introduir la biomassa a les escoles, equipaments i instal·lacions esportives, com a l’escola dels Reguers. També ha lamentat que no s'haja complert el compromís número 248 del Pla d'Actuació Municipal (PAM) 2015-2019, signat al juny de 2015 per CDC i ERC, i el que té com a objectiu "impulsar la utilització energètica de la biomassa a les instal·lacions municipals".

"Cap política energètica clara"
A més, ha lamentat que encara no s'haja posat al District heating (xarxa de calor) que es va anunciar en el marc del projecte de les piscines ja que, segons sosté, "l'Ajuntament havia comentat que es podia arribar a instal·lar a altres instal·lacions municipals".

En esta línia, la CUP Tortosa ha criticat que "l’equip de Govern no tinga cap política energètica clara en consonància amb els avenços que es fan a nivell europeu i català", i ha demanat que "hauran de donar moltes explicacions a la ciutadania i també hauran d’assessorar-se millor".

Per últim, han exigit que l'executiu tortosí explique l'estat del seu pla per a impulsar la utilització energètica de biomassa entre els anys 2016 i 2019 que figura al PAM. Han recordat que ja hi ha instal·lacions al territori que utilitzen la biomassa local per a escalfar instal·lacions com "la piscina coberta de la Sénia i moltes altres arreu del territori".