Mònica Sales es presenta per dirigir el PDC a les Terres de l'Ebre

La jove filòloga i regidora de l'EMD de Jesús renovarà una executiva on no repeteix cap càrrec de l'actual direcció de Convergència

Mònica Sales en la roda de premsa d'avui, amb Francesc Mateu.
Mònica Sales en la roda de premsa d'avui, amb Francesc Mateu. | Cedida
Redacció / ACN
19 de setembre del 2016
Actualitzat a les 21:20h
La filòloga i regidora jesusenca Mònica Sales ha presentat avui públicament la seua candidatura per optar a dirigir el Partit Demòcrata Català (PDC) a les Terres de l'Ebre. D'esta manera, tal com havia avançat aguaita.cat, Sales liderarà la renovació del partit a l'Ebre si surt elegida la seua candidatura. Imma Juan, triada fa quatre anys presidenta de CDC a les Terres de  l'Ebre, no repetirà. Malgrat que hi ha temps fins aquest dimarts 20 de setembre a les nou de la nit per presentar candidatures, la de Sales serà, segurament, la única opció i, de fet, en l'executiva no repetirà cap càrrec de l'actual direcció del partit, hereu de Convergència, al territori.

Sales ha anunciat avui en una roda de premsa que en els propers dies es farà pública la resta de la candidatura que l'acompanyarà. Ha estat acompanyada pel deltebrenc Francesc Mateu, qui s'encarregarà de gestionar la comunicació del PDC a les TTEE en el cas que els associats així ho decidisquen a les urnes. Sales ha detallat que "presentarem un equip renovat amb l'objectiu clar de treballar a partir de l'esforç i la responsabilitat que comporta este repte".

La candidata ha manifestat que empren el repte “amb la màxima il·lusió i amb les ganes de treballar per vertebrar esta nova formació política al territori".

Sales ha explicat que "a hores d'ara tenim una gran oportunitat de forjar esta nova formació política des del territori i que les Terres de l'Ebre disposen d'un paper rellevant en la marc de la construcció del PDC".

Este dimarts a les nou de la nit acaba el termini per presentar candidatures que seran sotmeses a votació el 30 de setembre i l'1 d'octubre. Malgrat que a l'Ebre només hi hagi una, Mònica Sales ha animat els afiliats a participar en la votació per donar suport a la candidatura. 

Una trajectòria lligada al sector de l'ensenyament Sales va néixer a Tortosa el 27 d'agost de 1983 i és regidora de l'EMD de Jesús i portaveu de l'equip de govern des del juny de 2015, alhora també és la secretària d'organització de l'assembla local del PDC a Jesús. Doctora en Filologia Catalana (2012), Màster en Estudis Superiors de Llengua i Literatura Catalanes (2008) i Llicenciada en Filologia Catalana (2007), treballa a la URV com a professora associada al campus Terres de l'Ebre i fa recerca en l'àmbit de la literatura oral i el folklore.

Pel que fa a Francesc Mateu, va néixer a Barcelona el 26 d'abril de 1987. A nivell acadèmic, Francesc Mateu disposa del Màster en Direcció de Comunicació (2014), del Màster en Comunicació Política, Institucional, Corporativa en entorns de crisi i risc (2012) i és Llicenciat en Periodisme (2011). Actualment és assessor de CIU a la Diputació de Tarragona i ha estat Responsable de Difusió Corporativa i Cap de Gabinet del Consell Comarcal del Baix Ebre.