Crescuda moderada del turisme a Tortosa

Dels registres de l'oficina de Turisme es deduixen indicis de desestacionalització, amb un repartiment més equilibrat de les visites fora dels mesos d'estiu i Setmana Santa

Redacció
19 de setembre del 2016
Actualitzat a les 18:07h
L'actuació a la façana fluvial davant la catedral és una de les més destacades entre les previstes el 2015.
L'actuació a la façana fluvial davant la catedral és una de les més destacades entre les previstes el 2015. | Sílvia Berbís
Els diferents punts d'atenció turística de Tortosa han registrat un 20% més de sol·licituds d'informació durant els sis primers mesos de 2016, passant de les 5.710 del mateix període de 2015 a les 6.873 d'enguany. El volum total de visitants atesos s'ha situat en 25.834, un 5,2% més respecte el mateix període de l'any passat. El regidor de Turisme de l'Ajuntament de Tortosa, Josep F. Monclús, ha fet un primer balanç de l'activitat turística a la ciutat, una vegada tancat el mes d'agost. 

En un nota de premsa, l'Ajuntament de Tortosa ha informat que dels registres de l'oficina de Turisme es deduixen indicis de desestacionalització, amb un repartiment més equilibrat de les visites fora dels mesos d'estiu i Setmana Santa, objectiu compartit per la majoria de destinacions.

Pel que fa a pernoctacions, i segons dades dels hotels, es detecten increments gairebé durant tots els mesos, però mantenint els millors registres els mesos de temporada alta, amb una ocupació a l'agost del 67,19%, un 8,72% més que el mateix mes de 2015; al juliol del 50,10%, una crescuda del 2,81% respecte al juliol de l'any passat, i al març, coincidint amb Setmana Santa, del 40,33%, un 7,98% més que la Setmana Santa de 2015.

Turisme cultural i de natura
Els visitants prefereixen Tortosa, en un 70%, pel turisme cultural seguit a molta distància pel turisme de natura i actiu, amb un 21,6%. El perfil del turista continua sent familiar i provinents principalment de Catalunya, un 46,23%, i provinent de la resta de l'Estat espanyol se situa en un 31,32%.

Només el turisme estranger, amb un 22,44%, ha registrat una dada negativa amb una davallada del 2,33% respecte l'any passat, tot i que es detecta una recuperació del mercat francès, que representa un 50,29% del total, seguit del britànic, amb un 10,24%, i l'holandès, amb un 9,37%.

L'àrea metropolitana de Barcelona es manté com un dels principals mercats emissors, amb un 57,25% en el conjunt català, mentre que de la resta de l'Estat espanyol són el País Valencià, Madrid i Euskadi les comunitats des d'on Tortosa rep el major número de visites. 

Monclús ha destacat els increments globals de registres i una tendència cap a la desestacionalització, amb un manteniment del perfil de turista familiar. Monclús s'ha referit a la recuperació del llaüt "Lo Sirgador" com a producte turístic i, malgrat no disposar encara de dades definitives, l'operador es mostra optimista amb la seva consolidació.