El rasquerà Jesús Benaiges, nou director executiu de la Mesa d'Alcaldes de l'Energia

El substitut de Joan Sabanza és economista, regidor a l’Ajuntament de Rasquera, i conseller comarcal de la Ribera d’Ebre

Jesús Benaiges, nou director executiu de MADE
Jesús Benaiges, nou director executiu de MADE
Redacció
16 de setembre del 2016
Actualitzat el 17 de setembre a les 9:47h
Jesús Benaiges ha estat nomenat nou director executiu de la Mesa d’Alcaldes per al Desenvolupament de l’Energia (MADE) en substitució de Joan Sabanza, que va dixar el càrrec al mes de febrer passat. Així ho ha comunicat el president d’este organisme i alcalde d'Ascó, Josep Maria Buixeda, que revifa este lobby energètic després de mesos d'inactivitat. Benaiges és economista i està vinculat professionalment al món de l’empresa privada. En la seua vessant pública és regidor a l’Ajuntament de Rasquera, i conseller comarcal de la Ribera d’Ebre. Segons Buixeda, "el nou director podrà aportar la seua experiència i complir amb els objectius que es planteja la nova MADE".

Segons exposa el nou director en una nota de premsa de MADE, "este organisme a partir d’ara treballarà en l'aprofitament de l’energia com a motor de desenvolupament, en ser un organisme per debatre cap a on ha d’anar l’energia del futur, i en la participació en fòrums energètics per donar a conèixer el seu territori d’influència".

Jornada Energia pel Futur
Una de les primeres accions que durà a terme la mesa en la nova etapa, segons ha informat MADE, és l’organització d’una jornada sota el títol Energia pel Futur, que se celebrarà a Ascó el 29 de setembre.

Esta jornada, que està organitzada conjuntament amb l’Ajuntament d’Ascó, tractarà temes com les implicacions energètiques de l’Acord de París sobre el canvi climàtic, l’energia pel futur, i qüestions pràctiques sobre energia i finançament de projectes.

Benaiges també ha avançat que "cap a la primavera es farà una altra jornada, esta a nivell internacional, en la que es parlarà de com es planteja Alemanya el futur energètic ara que ha decidit abandonar l’energia nuclear".

El nou director exectiu ha recordat que fa uns anys MADE va crear una Càtedra pel Desenvolupament de l’Energia, i ha explicat que la nova junta directiva "es posarà en contacte amb els seus responsables per veure quin tipus de sinèrgies poden establir per poder continuar treballant conjuntament".