Visió poètica del delta i les muntanyes

"Són els cims, el perfil, tallant, de les muntanyes, les arestes mai no domades per l’agressió dels vents ni de les pluges, arestes dures, esmolades".

El Port vist per Jep Colomé.
El Port vist per Jep Colomé.
Patrimomis de l'Ebre
16 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:14h
El passat 14 de juliol s'encetava el cicle EBRE, ART & PATRIMONI amb l'exposició Muntanyes, del fotògraf tortosí Jep Colomé.  Una mostra composta per fotografies analògiques que volen acostar-se al purisme fotogràfic, mostrant algunes de les muntanyes que trobem als Ports.

També hi trobem un text de la poeta Zoraida Burgos, que diu:

Visió poètica del delta i les muntanyes
És la llum, la llum que reflecteixen els núvols i la boira. El resplendor de la nuvolada blanca i de la boira que emergeix --erupció de claror— de les entranyes més profundes de les roques, de les esquerdes obertes a la terra. I són els cims, el perfil, tallant, de les muntanyes, les arestes mai no domades per l’agressió dels vents ni de les pluges, arestes dures, esmolades. I són les formes fascinants amagades per les pedres, el rocam i la molsa, i la vida oculta i silent d’aquells paratges, aparentment no accessibles a la mirada humana.
  
 I són potser camins, viaranys esbossats tot just entre algunes branques, baixades perdudes al voltant d’una mola que ens deixen intuir la planura horitzontal al peu de les muntanyes.
Contrapunt a les formes complexes de les roques, són el repòs i la calma, l’ordre i la pau de les aigües someres calladament cobrint l’arena i fent un immens espill de tot el delta. Al fons, a l’horitzó, es fonen suaument el cel i l’aigua.
 
Tècnica? Mirada del fotògraf a la recerca d’una estètica? Obra d’art? Imatges, a la fi, d’una terra viva, sense destrossa. Imatges d’una autèntica bellesa.
 Una mostra que no pot passar per alt per als amants de la fotografia i el paisatge, que la podran visitar fins el proper 9 d'octubre al Museu de Tortosa.