L'ANC i Òmnium posen el greuge ferroviari a l'Ebre com a motiu per manifestar-se l'11-S

Els partits sobiranistes de les Terres de l'Ebre mostren el seu suport a falta de dos dies per la Diada

Les entitats sobiranistes han volgut mostrar que ja estan
Les entitats sobiranistes han volgut mostrar que ja estan | Cedida
Redacció
09 de setembre del 2016
Actualitzat el 10 de setembre a les 10:30h

A dos dies de la manifestació de la Diada, l'ANC i Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre comencen a escalfar motors amb un acte simbòlic a l'estació de trens de l'Aldea. Les entitats sobiranistes han volgut posar l'accent en la manca d'inversions per part de l'Estat espanyol en infraestructures ferroviàries a les comarques de l'Ebre. D'esta forma volen reforçar els motius pels quals Catalunya hauria de ser un estat independent, ja que és, diuen, la forma per poder donar resposta a greuges com el dels trens a les Terres de l'Ebre.

A la concentració s'han sumat una trentena de persones. Especialment s'ha notat el suport dels partits polítics de l'arc sobiranista. S'han deixat veure alcaldes com Ferran Bel (PDC) i Paco Gas (ERC), regidors de Tortosa i Amposta i el senador Miquel Aubà. També ha estat present la Plataforma Trens Dignes, a través de dos dels seus portaveus. 

Com a part més simbòlica, s'han disposat uns rellotges de color groc a l'andana. Una forma de dir que a les Terres de l'Ebre "estem a punt", un dels lemes d'esta Diada. La vicepresidenta d'Òmnium Cultura a les Terres de l'Ebre, Dolors Róo, ha valorat positivament el desenvolupament de l'acte i ha deixat clar que "el que demanen es que hi hagen unes infraestructures com es mereixen estes terres, que ens connecten amb Barcelona, València i a tots els territoris dels Països Catalans".

Per la seua banda, el coordinador de l'ANC a les Terres de l'Ebre, Manel Àlves, ha aprofitat l'ocasió per llançar una crida a la participació a la manifestació de Tarragona de la Diada: "fins ara ens em manifestat per pressionar als partits i al Parlament a iniciar el procés cap a la independència. Ara arriba l'hora de la veritat, tenim este mandat democràtic i ens hem de manifestar per donar suport i fer forçar per a culminar este tram del procès, que és el més complicat".