Què s'haurà de fer a les 17.14 h. de la Diada?

La mobilització de l'Onze de Setembre consistirà en grans marxes cap a Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt i Berga | La Seu Vella de Lleida donarà el tret de sortida al "batec de la República Catalana"

Mapa amb les cinc ciutats on hi haurà mobilitzacions
Mapa amb les cinc ciutats on hi haurà mobilitzacions | ANC
Redacció
09 de setembre del 2016
Actualitzat el 10 de setembre a les 9:58h

La mobilització d'este 11 de Setembre organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural consistirà en grans marxes cap a Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt i Berga, que seran els punts neuràlgics de la Diada Nacional d'enguany. El que volen simbolitzar els actes programats és que som "un país en moviment" cap a la independència, segons va destacar Oriol Codina, coordinador de mobilització de l'ANC, en l'acte de presentació d'esta setmana davant l'Arc de Triomf de Barcelona.

Què hauran de fer els assistents a les 17.14 h?

A les 17.14 tindrà lloc una acció coordinada entre les cinc concentracions. El "batec" començarà precisament a n'esta hora quan les campanes de la Seu Vella de Lleida
donaran el tret de sortida a l'acte. Serà moment en el qual els assistents hauran d'aixecar la cartolina de color groc que els organitzadors donaran a l'accés de cada tram en els que s'ha dividit la manifestació.

A continuació, hi haurà la lectura conjunta a les cinc seus d'un manifest i, un cop acabada, sonarà una melodia que marcarà el ritme que ha de tenir l'acció. Començant per Lleida, Berga, Salt, Tarragona i Barcelona en últim lloc, tots els punts seguiran el mateix patró: introducció, lectura i acció del batec.

Així, cada ciutat tindrà el seu moment per aixecar el punt. La manera compassada amb què es farà, realitzarà l'efecte d'un batec: el "batec de la República Catalana".

Llavors, els organitzadors llançaran un coet a cada ciutat que indicarà que els assistents hauran d'aixecar els seus punts al mateix moment i, seguint el ritme de la música, hauran de moure per tornar al batec d'un cor.



Com inscriure's?

Enguany, cada comarca està assignada a una de les cinc ciutats. En total, Catalunya es dividirà en 44 trams, que estaran repartits en els cinc punts de mobilització. Les inscripcions estan obertes a través del web https://apunt.assemblea.cat/cat/inscripcions i com a màxim es poden apuntar 5 persones a la vegada. Els participants han de facilitar les seues dades personals: nom, cognoms, procedència, DNI i correu electrònic. El web també oferix un mapa interactiu que mostra com es van omplint els trams. 

Diversos itineraris

L'organització ha explicat que hi haurà diversos itineraris per arribar a cadascun dels cinc punts: per mar, a peu, amb tractors, amb bicicletes, cavalls, autocars, cotxes, camions, motos, ferrocarril, amb rais, amb globus i fins i tot amb ales de pendent.

El lema

Enguany l'ANC ha escollit 'A punt' com a lema, un clam que vol expressar que l'independentisme "ha arribat al punt de trobada i està a punt per culminar la república".