Mig centenar de persones reclamen a Tortosa que els mestres substituts s'incorporen als centres a 1 de setembre

La protesta, més genèricament, va servir per denunciar les "retallades continuades" que aplica el departament d'Ensenyament

La protesta d'ahir al vespre, a la plaça Barcelona de Tortosa
La protesta d'ahir al vespre, a la plaça Barcelona de Tortosa | ACN
ACN
08 de setembre del 2016
Actualitzat a les 15:06h
Mig centenar de persones es van concentrar ahir a Tortosa per reclamar que els mestres substituts siguen nomenats a temps per incorporar-se als centres de destí a 1 de setembre. La protesta, més genèricament, va servir per denunciar les pràctiques del departament d'Ensenyament a l'escola pública i les "retallades continuades" que aplica la Generalitat.

Tal com ha explicat el president de la Junta de Personal Docent no Universitari de les Terres de l'Ebre, Marc Martínez, els nomenaments no es feien fins al primer dia de curs i enguany s'ha aconseguit que es facen el 8 de setembre. "És un petit avenç, però no és suficient. Hem d'aconseguir que totes les plantilles de personal estiguen disponibles a 1 de setembre per preparar i començar el curs en condicions", ha manifestat. Els sindicats també lamenten que els substituts de mestres que es posen malalts no es designen fins a deu dies després de la baixa.

Des de la Junta de Personal Docent també s'ha criticat que els serveis territorials d'Ensenyament a les Terres de l'Ebre hagen donat a conèixer les xifres del curs escolar abans als mitjans de comunicació que als sindicats. 

La protesta es va fer a la plaça Barcelona de Tortosa, on es van penjar unes cordes d'estendre amb fulls que quantificaven els mestres substituts que falten arribar a les escoles. Alguns dels manifestants portaven les samarretes de color groc habituals i pancartes amb unes tisores simbolitzant les retallades a l'escola pública.