La Ràpita celebra les festes quinquennals

Fins al 8 de setembre tenen lloc estes festes de fort contingut religiós, que donaran pas a les festes del Barri, també en honor a la patrona

1200_1472816372MAREDEDEU1
1200_1472816372MAREDEDEU1
Redacció
02 de setembre del 2016
Actualitzat el 07 de setembre a les 9:09h
La Ràpita està immersa en les Festes Quinquennals que la població dedica a la seua patrona, la Mare de Déu de la Ràpita. La celebració de la primera eucaristia, este dimecres a la nit, va inaugurar estes festes de fort contingut religiós, que continuaran fins al 8 de setembre.

A banda de les misses diàries i la novena, a càrrec de diferents rectors que han tingut relació amb el municipi al llarg de la seua trajectòria pastoral, les Quinquennals tindran tres processons. Seran este dissabte i diumenge, després de les misses de les 7 i mitja de la tarda, a les parròquies de la Trinitat i de Sant Josep Obrer respectivament,  i tindran com a cloenda la del dia central la celebració de la  festa de la Mare de Déu, dijous 8 de setembre, amb la tradicional ofrena de flors i fruits a les 11. També en este cas hi haurà processó a les 19.30 hores, amb la imatge pels carrers fins a la plaça del Cóc, on tindrà lloc una missa concelebrada i presidida pel bisbe Enrique Benavent. 

A més a més, el dimecres 7 de setembre a les 9 de la nit a l’Església Nova es presentarà el llibre La Mare de Déu de la Ràpita: la història, les imatges, els Quinquennis i la devoció del poeta, un recopilatori de les xerrades i les fotografies que es van presentar al Quinquenni 2011.

Les Quinquennals quedaran rellevades per unes altres festes tan bon punt acaben, les Festes del Barri també dedicades a patrona. Dijous 8, dia de la Festivitat de Santa Maria de la Ràpita, hi haurà bou embolat, bous pels carrers i una exposició de treballs manuals al Maset. Entre els actes, hi ha també morra, sardanes i ballades de jota, entre altres.