Joan Rovira, Pepet i Marieta i Xeic!, al nou vídeo de l'ANC per la Diada

Una desena de músics i grups catalans s'unixen per presentar el concurs de fotografia que l'ANC organitza amb motiu de les manifestacions d'este 11 de Setembre

Redacció
01 de setembre del 2016
Actualitzat el 07 de setembre a les 9:10h
Joan Rovira és un dels músics ebrencs que col·labora amb el vídeo de l'ANC
Joan Rovira és un dels músics ebrencs que col·labora amb el vídeo de l'ANC | Youtube




'#UnOnzeGuanyador' és el lema (i l'etiqueta) de la nova campanya de l'Assemblea Nacional Catalana per animar a la gent a participar a les mobilitzacions d'esta diada nacional, que tindran lloc en cinc punts diferents del país. En el vídeo hi participen 13 artistes i grups d'arreu de Catalunya, entre els quals tres de les Terres de l'Ebre: Pepet i Marieta, Xeic! i Joan Rovira. Al seu costat, trobem figures de la música catalana com Joan Reig (els Pets), Titot (Brams) o Natxo Tarrés (Gossos), junt amb altres grups de moda com Els Caterres, Itaca Banda o Buhos.

Esta campanya consisteix en un concurs en el que s'anima a la gent a enviar una fotografia divertida amb la samarreta de la manifestació. Es tracta d'escriure el nom amb retolador a l'esquena, com si d'una elàstica futbolística es tractés, i fer-se una foto divertida amb ella. A continuació s'ha de compartir a les xarxes socials amb l'etiqueta #UnOnzeGuanyador.

Manifestacions amb BSO ebrenca
No és el primer cop que els dos grups més en forma de les nostres terres posen la seua música al servei de l'ANC per cridar a la participació. Els de Josep Bordes ja hi van participar al 2013 i al 2014 amb els temes de 'La Via' i la 'Rumba del sí sí'. Per la seua banda, els de Rasquera van fer cedir el seu tema 'Tornarem' per fer un videoclip carregat de cameos del món associatiu i cultural.  La cançó 'Germans de llengua', del cantautor camarlenc Joan Rovira, també ha inspirat un vídeo de l'ANC sobre el 9N.