Batea exigeix al Govern concertar 30 places públiques de la residència de gent gran

Fins el moment el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha subvencionat la meitat de les 60 places del centre

Redacció
29 d'agost del 2016
Actualitzat a les 17:03h
L'Ajuntament de Batea exigeix a la Generalitat que complisca el seu compromís de concertar 30 places públiques per la residència de gent gran del municipi, inaugurat fa sis anys. El passat 10 d'agost el ple va aprovar una moció presentada pel grup d'Unió per la Terra Alta (UPTA-CP) per sol·licitar a la Conselleria de Treball, Afers Socials i Família el compliment del conveni signat al novembre de 2010 per a la posada en marxa de la nova residència. Segons el compromís entre l'ajuntament de Batea i la conselleria, el govern català s'havia de fer càrrec de la concertació de la totalitat de les places, unes 60. Fins al moment, la Generalitat n'ha subvencionat la meitat. 

A més a més, la moció posa l'accent en l'acord del Parlament de Catalunya del passat 6 de juliol en què, per mitjà de la comissió d'Afers Socials i Famílies, es va "instar novament novament al Govern de la Generalitat a concertar les 30 places pendents de la residència de gent gran de Batea abans de l’1 de setembre de 2016". I és que no és el primer cop que el Parlament recorda al Govern que ha complir amb la seua part del conveni. Ja en 2011 i en 2012, la cambra catalana va emetre un resolució - que després va ratificar - per demanar a la Generalitat la concertació "immediata" de les 60 places del centre per gent gran del municipi de la Terra Alta. Poc després, al desembre del 2012, la Generalitat va concertar 30 places, la meitat de l'acordat amb l'Ajuntament de Batea. 

En cas que la Conselleria no complisca amb l'acord, l'Ajuntament de Batea demanarà la visita de la Presidenta del Parlament i sol·licitarà als grups parlamentaris que "prenguin les accions legalment necessàries per tal de dur a terme el compliment per part del Govern del conveni i de l'acord" pres per la cambra este juliol. 

La residència d'avis de Batea va ser inaugurada l'agost de 2010 pel President Montilla i el llavors Delegat del Govern a les Terres de l'Ebre Lluís Salvadó. L'equipament va tenir un cost total de 4.241.465 euros i està gestionat per Sagessa. La Generalitat va contribuir al finançament de l'obra amb 3.971.212 euros, tal com marcava el conveni.