El risc de foc es manté molt elevat per quart dia consecutiu

Entre les 20 comarques amb més risc d’incendi forestal hi ha el Baix Ebre, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta

Redacció
28 d'agost del 2016
Actualitzat a les 11:05h
Dos bombers treballant el l'incendi de Calafell
Dos bombers treballant el l'incendi de Calafell | Bombers de la Generalitat
Segons Protecció Civil, el risc d'incendi forestal es manté molt elevat per quart dia consecutiu en una vintena de comarques d'arreu de Catalunya, sobretot de Ponent, Catalunya Central i interior de Tarragona, Terres de l'Ebre i part de Barcelona. D’acord amb les dades de la Direcció General de Medi Natural – Cos d’Agents Rurals i de Bombers de la Generalitat, entre les 20 comarques amb més risc d’incendi forestal hi ha el Baix Ebre, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. Es preveu que la situació de risc es mantinga avui davant la pujada de temperatures màximes i les humitats relatives mínimes baixes en diverses zones del territori, que s'afegixen a l'absència de pluges. 

De fet, este cap de setmana hi ha vigent un avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de calor per temperatures màximes extremes a tot l'interior de la meitat oest de Catalunya. 

Protecció Civil insistix a evitar qualsevol situació de risc i alertar el telèfon d'emergències 112 de Catalunya si es veu una columna de fum.