Els antitaurins ebrencs convoquen una concentració este diumenge a l'exterior de la plaça de bous d'Amposta

L'acte durà per lema 'la tortura retalla la cultura' | La concentració coincidirà amb l'última tarda de bous del programa de Festes Majors

Es tracta de la primera concentració convocada pel grup antitaurí que s'està gestant a les Terres de l'Ebre.
Es tracta de la primera concentració convocada pel grup antitaurí que s'està gestant a les Terres de l'Ebre. | Cedida
Redacció
19 d'agost del 2016
Actualitzat a les 11:46h
Antitaurins de les Terres de l’Ebre han convocat per a este diumenge una concentració a l’exterior de la plaça de bous d’Amposta per mostrar el seu rebuig “a la festa del maltractament i abús cap als animals”. Així ho han anunciat mitjançant un esdeveniment convocat a través de la xarxa social facebook, signat per Alternativa a la festa taurina.

El comunicat crida a la participació a les persones que “entenen que la tauromàquia a les Terres de l'Ebre és quelcom que ha de ser substituït per una altra cosa millor, ja siga per motius econòmics, ideològics, culturals, animalistes o simplement perquè són actes anacrònics dins una societat que busca el respecte cap als éssers vius” i remarca que es tracta d’una concentració “autoritzada, cívica i pacífica per mostrar el rebuig cap a la tauromàquia”. Afegeixen, a més, que hi haurà protecció policial i que “no es busca en cap circumstància cap tipus de confrontació amb els taurins”.

I és que, mentrestant es duga a terme la concentració, a l’interior de la plaça de bous s’estarà celebrant l’última tarda de bous de les Festes Majors d’Amposta d’este 2016. La tarda haurà començat amb els animals de la Ramaderia de Vicente Domínguez de Funes i just a les 20:00 hores està prevista la desencaixonada d'un bou ‘cerril’ de la Ramaderia de Sergio Centelles d'Ares del Maestre. La jornada acabarà amb dos bous embolats, un dels quals el mateix bou ‘cerril’ de la tarda.

La concentració convocada per l’organització antitaurina que s’està creant des de les Terres de l’Ebre arriba després del pas del ‘tour antitaurí’ el passat 7 d’agost per la capital del Montsià, on ja es va anunciar la posada en marxa d’este incipient moviment contra el maltractament animal i en pro d’actes alternatius als bous a les Terres de l’Ebre. En esta primera concentració han rebut el suport logístic de l’entitat AnimaNaturalis, que ha donat suport en la gestió dels permisos i que també tindrà presència a la plaça de bous per gravar els festejos taurins de la tarda i els bous embolats de la nit.

A la concentració és previst que hi assistisca gent de diferents poblacions, organitzacions i reporters “de mitjans d'àmbit internacional” que estan fent un reportatge. “Ningú podrà dir que venen de fora, perquè som de les Terres de l'Ebre la gran majoria que hi assistirem”, remarca.

El lema de l’acte serà la tortura retalla la cultura. “Sabem que no és fàcil ,però estes coses les han de fer els ciutadans que creuen amb un estil diferent de festa que ha sigut segrestada pels tauròfils”. Segons  Alternativa a la festa taurina, “tothom sap que es gasten moltíssim diners amb actes taurins que no aporten cap tipus de valor positiu que no puga ser reemplaçat per coses molt millors. El respecte als éssers vius és la base d'una societat sana i intel.ligent, i la festa ha de ser enriquidora culturalment i alegre, sense sofriment de cap ésser viu”, insisteixen.

Els participants en l’acte reivindicatiu sortiran des de la Plaça de la Castellania fins a l’exterior de la plaça de bous, on llegiran un manifest. L’acte és previst que acabe sobre les 20:00 hores.