Aina Cid obtè el 6è lloc i marca una nova fita històrica del rem ampostí

Sense sorpreses, la parella britànica ha guanyat la medalla d’or. Les han seguit, Nova Zelanda i Dinamarca

Redacció
12 d'agost del 2016
Actualitzat el 15 d'agost a les 16:14h
Aina Cid i Anna Boada a punt de disputar la final.
Aina Cid i Anna Boada a punt de disputar la final. | TVE
L’ampostina Aina Cid i la barcelonina Anna Boada han fet història esta tarde en disputar la final olímpica de rem en la modalitat de dos sense timoner. Han quedat sisenes, lluny de les posicions de medalla, però el seu nom ja s’escriu en majúscules entre les fites de l’esport ebrenc. En esta final s'han mesurat amb les grans potències del rem, com el Regne Unit, Nova Zelanda o els Estats Units. Han remat al costat de les seues ídols, les dues remeres que ostenten els rècords olímpic i mundial d'esta prova, les britàniques Glover i Stanning. Per tot això, Aina Cid i Anna Boada tornen a casa amb quelcom més que un diploma olímpic. Tornen, a més a més, sabent que tenen molt futur per davant i una nova oportunitat d'aquí quatre anys. La d’Amposta és la primera ebrenca en disputar una final femenina olímpica de rem, a més, el tàndem conformat amb Boada ha estat el més jove de la final (Aina de 21 i Anna 23 anys) .

Sense sorpreses, la parella britànica ha guanyat la medalla d’or, amb un temps de 07:18:29. Les han seguit, Nova Zelanda (07:19:53) i Dinamarca (07:20:71). La parella catalana ha fet un temps de 07:35:22.  La regata ha anat segons el previst. Amb les britàniques Glover i Stanning encapçalant la cursa en tot moment i les americanes, les daneses i les neozelandeses lluitant per la plata. Fora de les opcions de medalla, hi havia el bot d'Aina i Anna, tractant de seguir el ritme de les sud-africanes, en cinquena posició. Passats els 1.000 metres s'han fet més evidents els tres grups de la regata i el bot sud-africà ha deixat enrere a les remeres catalanes, esvaint la possibilitat de fer cinquè lloc. La recta final l'han protagonitzat les daneses i les neozelandeses. El bot de les all black ha aconseguit prendre-li el segon lloc a les daneses a l'últim instant. I gairebé es dóna la sorpesa quan les britàniques han vist retallat el seu avantatge com a resultat de la batalla pel segon lloc i han hagut de treure les forces de reserva per mantenir l'or.

Aïna Cid és també la tercera esportista de les Terres de l'Ebre en obtenir un diploma olímpic i una sisena posició. Primer el va aconseguir el remer ampostí Antonio Merín, fent sisè a Barcelona '92. I la segona ha estat l'asconenca Sònia Franquet, en estos Jocs de Río '16, que va quedar sisena en la prova de tir olímpic a 10 metres en la seua tercera participació olímpica.

Es consagra també el rem ampostí. Dels sis remers olímpics del CN Amposta (Luis Miguel Oliver, Antonio Merín, Bienve Front, Anna Accensi, David Morales i Aina Cid), dos ja van aconseguir el diploma. Un va ser Merín i l'altre Oliver. L'actual president del CN Amposta, nascut a Ciudad Real, va quedar en sisè lloc a Los Ángeles 84. Quatre anys abans havia estat quart a Moscou '80 amb el CN Banyoles.  El CN Amposta és el club de la demarcació de Tarragona que més esportistes olímpics ha aportat a la delegació espanyola.

Amposta bolcada amb Aina
La plaça del mercat d'Amposta s'ha tornat a omplir malgrat la calor i el sol de primera hora de la tarde. Els seus familiars, amics, veïns i les autoritats locals han donat suport a la remera del CN Amposta davant la pantalla gegant que s'han instalat al costat de l'entrada del Mercat Municipal. Com la ocasió requeria, esta tarde l'afluència de gent ha estat superior a les altres regates, amb al menys 250 persones. Este cap de setmana la capital del Montsià, en plenes festes majors, donarà la benvinguda a la seua campiona.