Una prestigiosa escola europea de dansa reconeix al coreògraf ebrenc Roberto Olivan

El director de Deltebre Dansa és un dels exalumnes que l'escola belga P.A.R.T.S. ha seleccionat pel seu llibre commemoratiu

Roberto Olivan és ballarí, coreògraf i el director del festival Deltebre Dansa
Roberto Olivan és ballarí, coreògraf i el director del festival Deltebre Dansa | Cedida
Redacció
12 d'agost del 2016
Actualitzat a les 12:05h
Amb motiu del 20è aniversari d’una de les escoles referents de la dansa contemporània, l’escola P.A.R.T.S. ha editat el llibre 20 anys – 50 retrats (20 years – 50 portraits). La publicació fa una mirada retrospectiva per plasmar l’experiència d’antics alumnes del centre que ara són reconeguts professionals del sector, com ara el ballarí i coreògraf tortosí Roberto Olivan. 

Les 50 experiències estan precedides per l’entrevista a la fundadora del centre, Anne Teresa de Keersmaeker, i van seguides de 100 imatges que resumeixen els 20 anys d’activitat del centre. Entre les entrevistes es poden veure noms tan destacats com Sidi Larbi Cherkaoui o Marlene Monteiro Freitas, entre els quals també destaca l’aportació d’Olivan, qui ara es troba en un dels moments més àlgids de la seva carrera professional. 

Director de la companyia Roberto Olivan Performing Arts i fundador i director artístic d’un dels festivals internacionals d’Arts Escèniques més importants i consolidats del món, el Festival Deltebre Dansa, Olivan viu i treballa de forma internacional. En elndesenvolupament de la seva carrera, Olivan s’ha mostrat molt polifacètic, sent reconegut a escala nacional i internacional amb guardons tan importants com el Premi Nacional de Cultura 2014.

Actualment, Olivan compagina la seva funció com a director del Festival amb la realització de classes i tallers arreu del món i amb la tasca com a creador, la qual ara inicia una renovada etapa més consolidada.