L'ampostina Aina Cid, a les semifinals de dos sense timoner i l'asconenca Sónia Franquet obté el primer diploma

Àlex Sigurbjörnsson i el Pau Vela, del Club de Rem Tortosa, han estat 4rts a la repesca i es queden sense el passi a semifinals | El també tortosí Xavi Vela té pendent de disputar la repesca

Aina Cid i Anna Boada, en la prova classificatòria que els ha donat el passi a la semifinal.
Aina Cid i Anna Boada, en la prova classificatòria que els ha donat el passi a la semifinal. | Amposta Olímpica
Redacció
08 d'agost del 2016
Actualitzat el 09 d'agost a les 12:10h


L’ampostina Aina Cid (CN Amposta), amb la seua companya Anna Boada, s’ha classificat per la semifinal als Jocs Olímpics de Río en quedar segones en l’eliminatòria de dos sense timoner femení de rem que s’ha disputat esta tarda. La parella ha fet un temps de 7.12.00 (podeu veure el vídeo de la prova, a dalt). Ha estat una prova molt emocionant perquè darrera dels USA han lluitat aferrissadament per la segona posició les catalanes, amb les representants de Polònia, que finalment han quedat terceres, i les italianes. El temps de Cid i Boada ha estat el sisè millor del total. D’esta manera, la jove remera ampostina obté el passi a la semifinal, que es disputarà dimecres a partir de les 16.30 hores. Les tres primeres aconseguiran disputar la final. 

Menys sort a la competició han tingut Pau Vela i Àlex SigurbJornsson (tots dos són del Club de Rem Tortosa), que han estat eliminats a la repesca de la prova de dos sense timoner masculí disputada també avui, en entrar quarts a la meta amb un temps de 6.40.47. S’ha donat la circumstància que el bot de la parella sèrbia que ha disputat la prova amb els tortosins havia bolcat a la prova classificatòria prèvia, però havien estat repescats i s’han classificat pel davant dels tortosins.

Pel que fa al també tortosí Xavi Vela, que competix amb la selecció del Brasil, d’on és el seu pare, té pendent de disputar la repesca, que està per reprogramar. El seu equip ha quedat cinquè en la quarta eliminatòria de doble escull lleuger masculí.

Finalment, l’asconenca Sonia Franquet ha obtingut el primer diploma Olímpic en aconseguir el sisè lloc en la final de pistola d'aire des de 10 metres de tir, amb una puntuació de 116.5. Franquet té pendent disputar demà dimarts la prova de pistola 25 metres, a partir de les 14.00 hores. De moment, este és el millor resultat de la tiradora ebrenca en uns Jocs Olímpics, ja que a Pequín 2008 va ser novena en 25 metres, i a Londres va acabar en la posició 22.
 

Sónia Franquet ha obtingut una meritòria sisena posició, que li dóna diploma olímpic de tir. Foto: RTVE