La Ribera d'Ebre atorga ajuts per a la compra de llibres i assistència en llars d'infants

Els ajuts corresponen al curs 2016/2017 i es poden sol·licitar fins al 30 de setembre

Imatge d'arxiu d'una escola catalana.
Imatge d'arxiu d'una escola catalana. | Martí Albesa
Redacció
03 d'agost del 2016
Actualitzat a la 13:04h
El Ple del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha aprovat una nova convocatòria d'ajudes per a la compra de llibres escolars obligatoris del curs 2016/201. Este suport econòmic, que compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, el poden sol·licitar els alumnes que cursen, en qualsevol centre públic de la comarca, estudis d'Educació Infantil, Primària, Secundària i Especial.

Per a la concessió de les ajudes es tindran en compte criteris com el nivell de renda o situacions específiques de la unitat familiar (famílies nombroses, monoparentals, acolliments o discapacitats, entre altres), així com qüestions de risc social (com ara la manca d'higiene, trastorns emocionals, problemes d'habitatge o sospites de maltractament).

L'atorgament dels ajuts serà del 50% i del 100% de l'import corresponent al cost dels llibres escolars obligatoris. Així, l'import màxim que rebrà cada alumne serà de 25 o 50 euros si cursa Educació Infantil; de 50 o 100 si fa Educació Primària; i de 75 o 150 si estudia ESO.

Ajuts per a l’assistència en llars d’Infants

D’altra banda, el ple de Consell Comarcal també ha aprovat per unanimitat una nova convocatòria d'ajudes per a l'assistència a les llars d'infants del curs 2016/2017, uns ajuts que compten amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. Este suport econòmic el poden sol·licitar les famílies amb nens i nenes de menys de tres anys, i empadronats a la comarca, que s'hagen inscrit en una llar d'infants riberenca amb servei a mitja pensió o d'externat.

En concret, poden demanar l'ajut aquells matriculats a les següents llars d'infants: "Els Figotets" de Riba-roja d'Ebre," Pam i Toc "de Flix, "Vailets" d'Ascó, "Xicalla" i "La Morera" de Móra d'Ebre, "El Comellar" de Móra la Nova, "Ding-Dong" de Tivissa, "Miquel Bosch" de Vinebre, "l'Auberge" de Benissanet, i "La Raboseta" de la Torre de l'Espanyol.

Per a la concessió de les ajudes es tindran en compte criteris com el nivell de renda o situacions específiques de la unitat familiar (famílies nombroses, monoparentals, acolliments o discapacitats, entre altres), així com qüestions de risc social (com ara la manca d'higiene, trastorns emocionals, problemes d'habitatge o sospites de maltractament).

L'atorgament dels ajuts serà del 50% i del 100% de l'import corresponent al cost de la llar d'infants. Així, l'import màxim que rebrà cada alumne mensualment, fins a un màxim d'onze mesos, serà de 20 o 40 euros si s'ha inscrit a mitja jornada; i de 47 o 94 si fa jornada completa.

Presentació de sol·licituds fins al 30 de setembre

Les sol·licituds per a les ajudes de compra de llibres, que s'han de formular en el model normalitzat que proporcionen els centres educatius, es poden presentar fins al 30 de setembre a les dependències del Consell Comarcal. El curs passat 390 alumnes, d'un total de 2.617 que van cursar educació infantil, primària o secundària, es van beneficiar d’aquestes ajudes.

Pel que fa a les sol·licituds per a llars d’Infants, que s'han de formular en el model normalitzat que es troba al web del Consell Comarcal, també fins al 30 de setembre. El curs passat 9 alumnes, d'un total de 604 que van cursar educació infantil, es van beneficiar d’aquestes ajudes.