Flix i Cardona fan pinya per exigir a Ercros responsabilitat ambiental

Els ajuntaments han celebrat un ple conjunt davant els passius ambientals que ha deixat l'activitat química als seus municipis

L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i l'alcalde de Flix, Marc Mur en el ple conjunt
L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i l'alcalde de Flix, Marc Mur en el ple conjunt | ACN
ACN
27 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:09h
Els Ajuntaments de Flix i Cardona, han escenificat el front comú que emprenen davant la marxa de l'empresa química Ercros dels seus municipis, anunciada pel 2017. Els dos consistoris han celebrat un ple conjunt del qual n'ha resultat un acord per "exigir" a Ercros que sigui responsable dels seus passius ambientals i restitueixi els residus i problemes de contaminació que ha generat la seva activitat econòmica, en concret la contaminació dels terrenys de Flix i el runam salí de Cardona. "No potser que s'enriquisquen, contaminen i marxen", ha lamentat l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch.

També es reclama a la Generalitat que vetlle per "la correcta reparació" de tots dos espais, si cal, endurint la legislació vigent, i que accelere i concrete la recerca d'alternatives econòmiques per a les dos poblacions. Els alcaldes argumenten que ho requereix la urgència social a Flix i Cardona però també suposaria una demostració que el Govern creu en el "reequilibri territorial". "No volem ser un parc temàtic de cap de setmana", ha dit l'alcalde de Flix, Marc Mur.