La festa major de Móra la Nova escalfa motors amb una setmana plena d’activitats lúdiques

La regidora de Festes, Míriam Vinaixa, destaca la recuperació de la Festa al Riu

El dilluns 8 d'agost es farà el Gran Castell de Focs d’artifici a càrrec de Pirotècnia Tomàs.
El dilluns 8 d'agost es farà el Gran Castell de Focs d’artifici a càrrec de Pirotècnia Tomàs. | Sofia Cabanes
Redacció
27 de juliol del 2016
Actualitzat el 02 d'agost a les 8:57h
Móra la Nova comença este divendres els actes previs a la festa major, que tindrà lloc del 5 al 8 d’agost, amb tota una setmana plena d’activitats lúdiques. La proclamació de les pubilles del 2016 i el pregó, el divendres 5 d’agost, marcaran l’inici de les festes, però una setmana abans, es començaran a escalfar motors amb diversos actes i activitats, organitzats per diferents regidories de l’Ajuntament, per la Comissió de Festes, així com per les entitats i comerços de la ciutat.

Durant esta setmana hi haurà partits de birles, campionats de guinyot i de pesca, les activitats organitzades per la residència de la gent gran, la Trobada gegantera, la V Cercabirres, diverses activitats i espectacles per als més petits com ara gimcanes i la Festa d’inflables, entre altres. A les tardes i a les nits no hi faltarà la música, amb Dj’s, la discoteca aquàtica i ball mexicà, així com un espectacle de cabaret i un de  tribut a Pepe Rubianes. Per primer cop, s’ha programat un concert Pre-Festa Major per al dissabte 30 de juliol a càrrec de La Soul Machine, Ben Endins tribut a Sopa de Cabra i una Discoteca d’Escuma.

Pel que fa a l’encarregat de donar el tret de sortida a la Festa Major pròpiament dita, serà el primer director que va tindre l’Escola d’Arts i Disseny de la població, Josep Casadó, que pronunciarà el pregó a les 19.00 hores del divendres dia 5 d’agost. A partir d’este moment, els actes festius s’intensificaran fins al darrer dia.

La regidora de Festes, Míriam Vinaixa, ha avançat que, continuant amb la línia encetada l’any passat, enguany també hi haurà novetats. Entre les més destacades hi ha el disseny d’una samarreta de festes, un concurs de selfie a Instagram amb el hashtag #femfestaMLN i dos activitats sorpresa que no vol desvetllar, la pluja dolça i el ‘humor amarillo’. Vinaixa ha volgut destacar també “la recuperació de la festa del riu. Perquè l’actual govern municipal aposta perquè el nostre poble visca de cara a l’Ebre i les festes són un molt bon moment per tenir-lo present”, ha afirmat.