Desviats 4 M€ de l'hospital de Móra d'Ebre per salvar el de Reus

L'alcalde de Móra d'Ebre reclama a l'Ajuntament de Reus que troben la forma de retornar els diners a l'empresa que gestiona l'hospital comarcal

Vista exterior de l'hospital de Móra d'Ebre
Vista exterior de l'hospital de Móra d'Ebre | Cedida
ACN/Redacció
26 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:36h
El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat este dilluns el traspàs de 4 M€ dels fons de reserva de l'Hospital comarcal de Móra d'Ebre a l'Hospital Sant Joan de la capital del Baix Camp. Es pretén així evitar les causes que, legalment, portarien a la dissolució de l'hospital de Reus, amb un dèficit de 3,5 M€. L'operació consistix en un traspàs de dividends provinents de les reserves de 8 M€ de Gestió Comarcal Hospitalària SA (Gecohsa), l'empresa que gestiona l'hospital comarcal de la Ribera d'Ebre.

Els regidors del consistori reusenc, reunits en junta general de l'hospital, han pres esta mesura amb el vot a favor del govern i l'abstenció de l'oposició. És la mesura més ràpida per salvar l'hospital Sant Joan, ja que d'acord amb la llei és causa de liquidació de la societat la reducció del seu patrimoni a menys de la meitat del seu capital social. Actualment, el capital de l'hospital de Reus és de 3,5 milions d'euros, però les previsions indiquen que el patrimoni net es rebaixarà per sota del 50 % fins uns 1,4 M€.

Des de Móra d'Ebre ja han sorgit les primeres protestes. Primer va ser l'anunci del comitè d'empresa del mateix hospital comarcal, que va anunciar que duria el cas a la fiscalia, i el darrer ha estat l'alcalde, Joan Piñol. El batlle de Móra d'Ebre ha rebutjat la mesura i manifesta la seua "total disconformitat" i "preocupació". Esta redistribució de dividends és per a Piñol com "qui no guarda quan té, no menja quan vol", ja que, ha dit, no se sap si en el futur l'hospital de Móra d'Ebre podria trobar-se amb la mateixa situació que el de Reus. Piñol, a més, ha reclamat a l'Ajuntament de Reus que "trobe la manera de retornar estos diners a Gecohsa".