Apareix mort un dofí cap d'olla a la platja de Riumar a Deltebre

Els voluntaris de la Creu Roja se'l van trobar en bon estat a primera hora del matí

L'exemplar de dofí cap d'olla gris mesurava 2,7 metres
L'exemplar de dofí cap d'olla gris mesurava 2,7 metres | Cedida
Redacció
14 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:20h
Este dimarts va tornar a aparèixer mort un dofí a les platges del Delta de l'Ebre. En esta ocasió es tracta d'un dofí cap d'olla gris (Grampus griseus) de 2,7 metres que va ser localitzat pels voluntaris de la Creu Roja de Deltebre a la platja de Riumar.

Segons expliquen, se'l van trobar mentre obrien la platja i ràpidament van posar en marxa el dispositiu previst per estes ocasions, avisant els Agents Rurals i el CRAM (Fundació per a la Conservació i Recuperació dels Animals Marins). En arribar, els científics del CRAM van recollir algunes mostres de l'animal, que es trobava en un estat quasi perfecte, fent atenció a unes "algues" que li sortien del cas, i se les van endur a la URV per investigar-les. Finalment, la brigada municipal de Deltebre va retirar l'animal mort de la platja. 

Esta espècie de cetaci està considerada d'interès especial pel catàleg espanyol d'espècies amenaçades pel seu interès científic i ecològic. Se'ls pot trobar en quasi tots els grans mars i oceans del planeta, sobretot en aigües tropicals i temperades. Els exemplars més grans d'este dofí poden arribar a passar els 3 metres de llargada.