El moviment veïnal per la gratuïtat de l'AP-7 vol tallar l'N-340 a l'alçada d'Amposta cada dia

Els veïns presenten una denúncia a la Guàrdia Civil per tal que investigue si la concessionària de l’AP-7 al País Valencià Aumar té radicats els seus cobraments en un paradís fiscal

Sofia Cabanes
14 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:36h
Membres del moviment veïnal AP-7 Gratuïta Ja han exposat este matí les noves accions.
Membres del moviment veïnal AP-7 Gratuïta Ja han exposat este matí les noves accions. | Sofia Cabanes
El moviment veïnal per la gratuïtat de l’AP-7 té previst tallar tots els dies, a partir de dilluns, l’N-340 al terme municipal d’Amposta, a l’alçada de l’Hostal Bajo Ebro. La iniciativa arriba com a resposta al fet que, des de la conselleria d’Interior ,s’haja passat a autoritzar talls setmanals de 25 minuts, en comptes dels 45 minuts que es venien fent fins ara per part del moviment veïnal, a l’Ametlla de Mar, Les Cases d’Alcanar i Sòl de Riu.

Així doncs, el 47è tall de l’N-340 previst per avui dijous passarà a ser de 25 minuts. Un fet que ha indignat els veïns: “Hem vingut fent talls de 45 minuts totalment pacífics i ara des del Departament d’Interior se’ns diu que amb 25 n’hi ha prou. Segurament volen que la gent que ve de vacances no s’entere de les mancances que té el territori”, ha manifestat el portaveu del moviment veïnal AP-7 gratuïta ja, Llorenç Navarro.

“Com a resposta”, afegeix, “hem sol·licitat fer un tall diari a Amposta, de dilluns  a diumenge”. Així, els talls començarien els proper dilluns a les 7 de la tarda i tindrien una durada de 25 minuts. “Demanem disculpes als veïns que es veuen afectats pels talls. Per a nosaltres això és una derrota perquè fem talls i ens perjudiquem a nosaltres mateixos.  Però el món polític ha d’acabar amb el seu postureo i el que han de fer és posar-se les piles”, ha etzibat Navarro.

Denúncia a la Guàrdia Civil

D’altra banda, el moviment veïnal ha presentat recentment una denúncia a la Guàrdia Civil per tal que investigue si la concessionària de l’AP-7 al País Valencià, Aumar, té radicats els seus cobraments en un paradís fiscal. Segons ha exposat Llorenç Navarro, fa uns dies un veí els va mostrar l’extracte bancari d’un pagament fet amb targeta en un peatge del País Valencià, entre Vinaròs i Castelló, on l’empresa concessionària és Aumar i on es situa l’ingrés pel pagament del peatge en un compte de les Illes Ultramarines Menors dels Estats Units.

“Ens va dirigir als peatges de l’Ametlla i de l’Ampolla per demanar una reunió amb el president del Grup Abertis, Salvador Alemany i ens hem trobat que han trucat als Mossos per fer-nos fora.  Per tant, hem optat per presentar una denúncia davant la Guàrdia Civil i demanem que s’investigue. Volem saber els números de la concessionària, si les renovacions s’han fet a concurs i amb un procediment transparent”, subratlla Llorenç Navarro.