El bus urbà de Tortosa ha estrenat nous recorreguts i rebaixa de tarifes

La L2 amplia el servei al barri de Sant Llàtzer, fent parada a l'avinguda Canigó i al nou centre educatiu, mentre que l’L3 entra al nucli antic, barri del Rastre i Parador.

El servei de bus urbà té nous recorreguts i modifica tarifes.
El servei de bus urbà té nous recorreguts i modifica tarifes. | Cedida
Redacció
04 de juliol del 2016
Actualitzat a les 18:26h
Les línies L2 i L3 del bus urbà de Tortosa han estrenat nous recorreguts, amb l'entrada per primera vegada al centre històric de la ciutat, i noves tarifes, amb una rebaixa de fins al 46 per cent. La L2 amplia el servei al barri de Sant Llàtzer, fent parada a l'avinguda Canigó i al nou centre educatiu, mentre que l’L3 entra al nucli antic, barri del Rastre i Parador. La línia dels dissabtes (LD) fusiona les dos línies en un sol recorregut. A partir del setembre les dos línies estrenaran també nous vehicles, microbusos adaptats a les dimensions dels carrers per on circulen. L'estació d'autobusos és principi i final de totes les línies i fa d'intercanviador dels busos urbans i interurbans. Amb motiu de l'entrada en funcionament de nou contracte municipal de transport urbà de viatgers, l'alcalde, Ferran Bel, la tinent d'alcalde de Mobilitat, Meritxell Roigé, el 1r tinent d'alcalde, Josep F. Monclús, i el director de l'empresa concessionària HIFE, José María Chavarría, han presentat recentment les novetats.

La regidora de Mobilitat ha explicat que un dels objectiu del govern municipal en este mandat era potenciar l'ús del transport públic i, en el cas del bus urbà, arribar a barris on fins ara no hi havia parades. A més, el nou contracte introduix una rebaixa molt significativa de preu del bitllet. Així, el bitllet senzill passa de costar 1,45 euros a costar-ne 1 €, amb una rebaixa del 31%. La targeta multiviatge recarregable val ara 8,50 euros, en comptes dels 11,35 que costava abans (-25%). Els estudiants gaudixen d'una tarifa de 0,60 euros, quinze cèntims més barata que abans (-20%). Pel que fa als jubilats i/o majors de 65 anys que cobren menys de l'1,5 IRSC, la tarifa passa de 0,75 euros a 0,40 euros, amb una rebaixa del 46%. Els jubilats que cobren més de l'1,5 IRSC, el preu del bitllet queda en 0,70 euros. Els pensionistes que vulguen gaudir d'estos descomptes han de passar pel Servei d'Atenció Ciutadana (SAC) de l'Ajuntament de Tortosa i tramitar la targeta ‘Tortosa Sènior’, amb la qual podran obtenir la targeta multiviatge recarregable a HIFE amb les tarifes indicades.