El delegat del Govern: «La no aprovació dels pressupostos condiciona les inversions al territori»

Xavier Pallarès torna a demanar la compareixença de la Ministra de Medi Ambient i Agricultura pel cas Acuamed

Redacció
21 de juny del 2016
Actualitzat a les 16:43h
Durant la sessió del Consell de Direcció de la Generalitat a les Terres de l'Ebre s'ha fet una valoració de la partida que els Pressupostos del Govern tombats pel Parlament preveien a les Terres de l'Ebre. Un total de 32 milions d'euros en inversions reals al territori (26 milions de pressupost total consolidat) que ara, segons el Delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, "condiciona la seua implantació". Tot així, diu Pallarés, el Govern els tractarà d'executar "per la via de la pròrroga pressupostària".

Concretament, la inversió prevista per comarques era de 19.806.475€ a la del Baix Ebre, tenint en compte que inclou els 11 milions destinats al nou Edifici dels Serveis Territorials que s’està executant a Tortosa; a la comarca del Montsià la inversió era de 5.250.283€; a la Ribera d’Ebre 6.990.189€ i 739.100€ a la comarca de la Terra Alta, "una xifra força menor perquè no contempla els 4 MEUR d’inversió que es fa en el Reg de la Zona Oriental (REGZOTA) ja que s’ha gestionat per la Llei Òmnibus que agilitzar els tràmits i acabar aquesta important infraestructura" – ha destacat el delegat del Govern.


D’altra banda, en la reunió del Consell de Direcció també s’ha tractat la situació de les obres de descontaminació de l'embassament de Flix. El delegat del Govern reclama a la Ministra de Medi Ambient en funcions, Isabel García Tejerina, que "done la cara i les explicacions sobre quina és la situació en què es troben les obres de neteja". Pallarès també ha reclamat un calendari definitiu per l'acabament dels treballs. Per la part que li correspon, el delegat del Govern ha informat que finalment es reactivaran les Comissions de Seguiment on participarà la Generalitat, l'Ajuntament de Flix i les entitats socials implicades, mentre esperen que s'encarregue l'informe independent que va exigir el govern català. De fet, les analítiques de les aigües a Flix i aigües avall fetes per l’Agència Catalana de l’Aigua confirmen el seu bon estat però, "estem desconfiats per com actua el Govern espanyol en tot els procés d’Acuamed i l’execució de les obres de neteja, per això volem que ens faciliten els seus informes, tal com se’ls hi ha reclamat i encara no han fet", ha explicat Xavier Pallarès.