Els Castellers de Tortosa estrenen la camisa grana en la diada del seu bateig

Els Xics Caleros de l'Ametlla de Mar i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona apadrinen la jornada

Representants dels Castellers de Tortosa, els Xics Caleros i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, amb l'alcalde, al balcó de l'Ajuntament.
Representants dels Castellers de Tortosa, els Xics Caleros i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, amb l'alcalde, al balcó de l'Ajuntament. | Cedida
Redacció
13 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:10h
Este dissabte passat els Castellers de Tortosa van fer el seu bateig oficial, on van deixar enrera el blanc, per lluïr, a partir d'ara, la camisa grana, el color de la colla.

L'acte previ a la diada, va començar amb una cercavila pels carrers de Tortosa, sortint des del parc Teodor Gonzàlez, amb la companyia de les colles padrines, els Xics Caleros de l'Ametlla de Mar, i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona. El seguici l'obria la Colla Gegantera de Tortosa, que els van acompanyar fins a la plaça de l'Ajuntament.

L'acte protocolari que precedia la diada va constar del lliurament del record del bateig a les colles padrines al balcó de l'ajuntament, i de l'entrega de la camisa, a l'alcalde de la ciutat. Per part de l'ajuntament, els Castellers de Tortosa van rebre una placa commemorativa.

Tot seguit, va començar a la mateixa plaça una plàcida diada, on es van aixecar totes les construccions proposades i ni tan sols es va veure un peu desmuntat per part de cap de les colles presents.

La diada l'obria la colla local, on van presentar un 3d6 amb agulla, un 4d6 amb agulla, un 4d6 i, per primera vegada, dos pilars de 4 simultanis. Els següents a cada ronda eren els de Tarragona, on van aixecar estructures poc vostes a Tortosa, concretament un 4d8, un 5d7, un 4d7 amb agulla i al final de la diada van presentar un vano de 5, que consta d'un pilar de 5 i dos de 4 simultanis .

La colla dels xics Caleros, va oferir un 3d6, 4d6, 3d6 amb agulla, i van estrenar el seu primer pilar de 5. Al final de la diada, els membres de la colla, van llançar a la font de la plaça, al cap de colla, Cristian Dasi. La festa va continuar al pavelló firal, on es va oferir un sopar per a les colles i la gent que havia col·laborat durant la diada. El final de festa va ser amenitzat per un concert obert a tot el públic, per l'orquestra Apolo.