Aprovada la modificació urbanística que permetrà ampliar les instal·lacions del grup Balfegó a l’Ametlla de Mar

A Deltebre s’aprova la modificació puntual amb la qual es podrà millorar la façana fluvial per acollir noves activitats turístiques

Redacció
11 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:05h
La Comissió territorial d’urbanisme de les Terres de l’Ebre va aprovar ahir divendres la modificació del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de l'Ametlla de Mar per a la dinamització del polígon industrial ‘Les Creuetes’, a prop de l’encreuament de les carreteres N-340 i TV-3025, amb una superfície total de 9,18 hectàrees. L’ajuntament proposa flexibilitzar els paràmetres d’ordenació en este àmbit, ajustant l’alçada màxima i les mesures necessàries perquè les construccions s’adapten a la topografia de la zona. El canvi permetrà l’ampliació de les instal·lacions existents de l’empresa Balfegó, dedicada a la pesca, processament en conserva i comercialització de tonyina vermella. La companyia te entre 50 i 250 treballadors i factura més de 30 milions d’euros anuals.

Les modificacions impulsades per l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar també facilitaran la implantació a la zona de noves indústries agroalimentàries sense que s’incremente el sostre edificable ni la intensitat dels usos permesos en el polígon.

Millora del front fluvial a Deltebre
D’altra banda, la Comissió ha donat el vistiplau definitiu a la modificació puntual de les Normes subsidiàries de Deltebre a l’àmbit del camí de Sirga. Este canvi ja s’havia aprovat el novembre del 2015, però la seua entrada en vigor s’havia supeditat a que l’ajuntament presentés un text refós incorporant una sèrie de prescripcions. El municipi va complir amb el tràmit el passat mes de maig.

El pla canvia la classificació de la part del camí de Sirga considerada sòl no urbanitzable a sòl urbà no consolidat. L’objectiu és millorar la façana fluvial del municipi i impulsar noves activitats turístiques vinculades al riu Ebre.

Els espais lliures, prioritaris
El camí de Sirga es troba a llevant del nucli urbà de Deltebre, a la Cava, entre la carretera TV-340 i el riu Ebre. Actualment hi ha un restaurant i un embarcador.  Amb la modificació aprovada, l’àmbit tindrà els següents usos:

-Un accés i una zona d’aparcament, amb 35 places per a vehicles, i un espai habilitat per autobusos, amb un total de 1.387 m2 de superfície. Es podran instal·lar pèrgoles d’ombra d’estructura lleugera.

-Un total de 4.989 m2 d’espais lliures, distribuïts davant de l’embarcador, una bassa de laminació a l’est de la zona i un petit parc lligat al passeig fluvial de l’Ebre.

-Espais del domini públic maritimoterrestre, que acolliran un mirador sobre el riu i un embarcador fluvial. En total, ocuparan 311 m2.

-Una zona hotelera, que es podrà complementar amb altres usos com centre de BTT, museu, agrobotiga, bar, restaurant i comerç d’artesania local. L’alçada màxima de les construccions serà de planta baixa i dos pisos i abastarà 3.411m2 de superfície.

-Una zona de serveis complementaris a l’oest de l’àmbit, amb una superfície de 2.199 m2. Els usos permesos seran també de BTT, museu, agrobotiga, bar, restaurant, lloguer de petites embarcacions i comerç que presti serveis relacionats amb l’entorn fluvial.En este cas, la Comissió ha valorat que el projecte millora l’espai de transició entre el sòl urbà i el no urbanitzable, prioritzant els espais lliures.